Légiósok: Kicsit keserves a gólöröm – Balogh Norbert

Vágólapra másolva!
2022.03.14. 13:13
null
Balogh jól játszott, de nem tud felhőtlenül örülni (Fotó: DAC)
Mint beszámoltunk róla, a DAC 1904 1–1-es döntetlent játszott hazai közönség előtt a Spartak Trnavával a szlovákiai élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) rájátszásának 2. fordulójában. Balogh Norbert megszerezte első gólját a dunaszerdahelyieknél, de öröme nem lehetett teljes, mert a vendégek a 94. percben szerzett találattal pontot mentettek.

 

– Egy óra játék után lement a pályáról, a meccset a kispadról követte. Hogyan élte meg az utolsó másodperceket?
– A kezünkből csúszott ki a három pont. Már-már megvolt a győzelem. Úgy éreztük, hogy megvan a meccs, majd egy hibából kaptunk egy gólt. Csak ismételni tudom magam, óriási a csalódás. Nehéz erről beszélni, óriási indulatok dúlnak bennem. Sajnos, a futball ilyen is. Felemelt fejjel csinálni kell tovább a dolgunkat, előre kell tekinteni. Jelenleg mindenki maga alatt van, de ezen muszáj túltenni magunkat.

A MESTER ELÉGEDETT
,,Elégedett vagyok Norbi teljesítményével. Remek karakteres srácról van szó, aki gyorsan beilleszkedett a csapatba. Jelenleg még nincs megfelelő fizikai állapotban. Jó hatvan percet láttunk tőle, gólt is szerzett” – nyilatkozta a DAC mestere, Joao Janeiro.

– Tud ilyenkor az ember örülni a góljának?
– Kicsit keservesen. Úgy éreztem, meglesz a meccs, nagyon boldog lettem volna. Sajnos csak döntetlen lett.

– Tudatosan helyezkedett a gólnál az ötösön belül?
– Megbeszéltük, hogy a szélsők és a csatárok mozogjanak együtt, a szélsők minél többet jöjjenek az ötösön belülre. Így is történt. Nikola Krsztovics megcsúsztatta a labdát, én pedig ott voltam, ahol kellett. A páromnak és a remek szurkolóinknak ajánlom a gólomat.

– A héten érkezett meg az új cipője. Ebben szerezte a gólt?
– Igen, de nem a cipőn múlott. Nagyon boldog lettem volna, ha szurkolók a győzelem örömével mennek haza. Buzdításuk rengeteget számít a csapatnak. Sajnáljuk, hogy így alakult. Küzdünk, megyünk tovább.

– Először kezdett a DAC-ban. Milyen érzés volt, amikor megtudta, hogy ott lesz a pályára kifutó tizenegyben?
– Nagyon vártam. Boldog voltam, ráadásul vezettünk is a gólom után, ez még nagyobb pluszt adott a pályán. De tényleg nagyon csalódott vagyok, hogy így alakult.

– Egy óra után jött le a pályáról. Joao Janeiro mesterrel megölelték egymást. Mit mondott?
– Az ölelésben benne volt, hogy megadta a lehetőséget, s én – hála Istennek – tudtam vele élni.

– A télen érkezett a dunaszerdahelyi csapathoz. Hogyan érzi magát a DAC-ban?

– Úgy érem, jól kijövök a játékosokkal, a stábtagokkal. Jól érzem magam. Dunaszerdahelyen nagyon jók a körülmények, ez rendkívül fontos. Minden adott, hogy fejlődjünk.

– A csapatból többen is bekerültek már a magyar válogatottba. Ez is a szeme előtt van?
– Csak arra koncentrálok, hogy jó teljesítményt nyújtsak, hogy boldoggá tegyem a szurkolókat, és hogy én is minél jobb formába kerüljek. A válogatottság? A kapitány eldönti.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik