Légiósok: Kerkez lájkolta a Benficát, de a klub nem lájkolja a 20 milliós árát

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.05.26. 11:42
null
Kerkez szívesen szerződne a Benficához (Fotó: Getty Images)
Miközben az AZ Alkmaar magyar válogatott védője, Kerkez Milos az Instagramon már lájkolta az iránta érdeklődő lisszaboni Benfica egyik posztját, a portugál Record című lap arról ír, hogy a két klub továbbra sem tudott megállapodni a játékos áráról – a hollandok 20 millió eurót szeretnének kapni.


Hetek óta arról szólnak a hírek Kerkez Milossal kapcsolatban, hogy a Benfica szerződtetné a távozó spanyol hátvéd, Alejandro Grimaldo helyére, aki már megállapodott a Bayer Leverkusennel, a német klub már a szerződtetését is bejelentette. A klubváltással az alkmaariak is remekül járhatnak, hiszen a hírek szerint kevesebb mint kétmillió euróért szerződtették a védőt, akin most egykori vételára többszöröséért adhatnak túl, s a későbbiekben is kereshetnek: Portugáliából származó információ szerint a labdarúgó következő átigazolási díjának 25 százaléka is az AZ-t illeti majd.

Igen ám, csak a Record értesülései szerint a két klub egyelőre nem tud megegyezni, ugyanis a Benfica sokallja az Alkmaar 20 millió eurós kérését. A portugál lap pénteki cikkében azt írja, Kerkezzel, illetve az édesapjával történt informális egyeztetéseken már közös nevezőre jutottak, tehát csak a két klub megállapodása hiányzik az átigazoláshoz, de erre továbbra is várni kell.

Eközben Kerkez az Instagramon már lájkolta is a Benfica egyik bejegyzését – szúrta ki az fcupdate.nl.

Egyébként már a Németország elleni, tavalyi, válogatott bemutatkozása után arról cikkezett a nemzetközi sajtó, hogy hatalmas az érdeklődés Kerkez Milos iránt, a Benfica neve pedig az első kérők egyikeként bukkant fel.

Ha időközben mégis sikerülne megegyeznie a kluboknak, akkor Kerkez Milos vasárnap léphetne pályára utoljára az AZ-ben. A védő a Nemzeti Sportnak adott május 6-i interjúban arról beszélt, a lehető legjobb helyet jelentette számára a fejlődése szempontjából a holland klub, és ha sikerülne egy idény után a portugál bajnokság listavezetőjéhez szerződnie, akkor az újabb jelentős ugrás lenne a játékos karrierjében. A 19 éves Kerkez az AZ-ben eddig 51 tétmeccsen öt gólt és nyolc gólpasszt ért el.


Kerkez lájkolta a Benfica Instagram-posztját
Kerkez lájkolta a Benfica Instagram-posztját

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik