Légiósok: Kerkez jó játéka is kellett a döntőbe jutáshoz

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 17:45
null
Kerkez Milos magyar válogatott mezben (Fotó: Délmagyarország/Frank Yvette FY )
A magyar utánpótlás-válogatott Kerkez Milos csapata, az AZ Alkmaar vasárnap hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Heerenveent a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Eredivisie) playoffjában, így továbbra is versenyben van az európai kupaindulásért.

 

Kerkez Milos tagja volt az alkmaariak kezdő tizenegyének, a 87. percben cserélték le. Érdekesség, hogy a helyére beálló Zakaria Abuhlal szerezte a továbbjutást biztossá tevő második gólt a 89. percben.

A Noordhollands Dagblad tudósítása szerint a sérült Owen Wijndalt helyettesítő – a holland élvonalban a párharc első felvonásán bemutatkozó – Kerkez Milos duzzadt az erőtől, nagyszerűen futballozott, és nemcsak arról adott újfent tanúbizonyságot, hogy „az ördögtől sem fél”, hanem arról is, hogy a jövő embere, és az AZ okkal szerződtette a Milantól.

A döntőben az Alkmaar a Vitesse ellen játszik, amely vasárnap este hosszabbításos csatában 3–0-ra legyőzte a meccsre kétgólos előnnyel érkező Utrechtet. A május 29-i finálé nyertese indulhat az Európa-konferencialiga következő kiírásában.

HOLLANDIA, EREDIVISIE
RÁJÁTSZÁS, ELŐDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
AZ Alkmaar–Heerenveen 2–0
Tj: az Alkmaar, 4–3-as összesítéssel
Vitesse–Utrecht 3–0
Tj: a Vitesse, 4–3-as összesítéssel


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik