Légiósok: Kecskést kiállították, Vinícius megsérült

Vágólapra másolva!
2022.03.05. 19:29
null
Kecskés Ákos (jobbra) ment a később győztes gólt szerző Yusuf Yazici elől a szombati meccsen (Fotó: AFP)
Két magyar válogatott labdarúgónak is balszerencsés szombatja volt: Kecskés Ákost (Nyizsnyij Novgorod) kiállították az Ukrajna ellen indított háború árnyékában zavartalanul működő orosz bajnokságban, Vinícius Paulo (APOEL) pedig megsérült a ciprusi rájátszásban.

 

OROSZORSZÁG. Kecskés Ákos csapata, a Nyizsnyij Novgorod négyfordulónyi veretlenség után kikapott szombaton, méghozzá meglehetősen balszerencsés körülmények között: az élbolyhoz tartozó házigazda, a CSZKA Moszkva a 96. percben szerezte meg a győztes gólt. Akkor a vendégek már jó ideje emberhátrányban játszottak, miután a 42. percben a játékvezető – hosszas videózás után – felülbírálta az elsőre alkalmazott sárga lapos szankciót, és kiállította az ellenfelének rossz ütemben odalépő Kecskés Ákost.

KECSKÉS ÁKOS KIÁLLÍTÁSÁRÓL VIDEÓ ITT!

PREMJER-LIGA
20. FORDULÓ
CSZKA Moszkva–
FK Nyizsnyij Novgorod 1–0
Az élcsoport: 1. Zenit 41 pont (39 mérk.), 2. Dinamo Moszkva 39 (19), 3. CSZKA Moszkva 36, …10. Nyizsnyij Novgorod 22

 

CIPRUS. A korábbi fehérvári légiós, Vinícius Paulo kezdett az APOEL-ben, de rögtön a mérkőzés elején megsérült, és le kellett cserélni. Ciprusi források izomsérülésről, térdsérülésről egyaránt írnak, hivatalos diagnózis még nincs. Vinícius klubja vezetett, de a hajrában gólt kapott, és be kellett érnie a döntetlennel a fehérorosz Alekszej Spilevszkij személyében újonnan kinevezett vezetőedzőt avató Arisz ellen. A vendégcsapatban Bognár István nem lépett pályára.

Nem nevezték Gyurcsó Ádámot (AEK Larnaca) sem, ellenben Novothny Soma végig a pályán volt az esti meccsen, amelyet az AEK 3–1-re megnyert.

1. DIVISION
FELSŐHÁZI RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
APOEL–Arisz Limassol 1–1
Anorthoszisz–AEK Larnaca 1–3
Az állás: 1. Apollon 46 pont (22 mérk.), 2. AEK Larnaca 42, 3. APOEL 40, 4. Anorthoszisz 38, 5. Arisz 37, 6. Pafosz 34 (22)

 

LENGYELORSZÁG. Csapata, a Piast Gliwice Twitter-csatornája szerint Vida Kristopher az első félidő közepén ápolásra szorult, de vélhetően nyoma maradt a kisebb sérülésnek, hiszen a szünetben lecserélték a magyar légióst. A Piast gól nélküli döntetlenre végzett a Zaglebie vendégeként.

24. FORDULÓ
Zaglebie–Piast Gliwice 0–0
Az élcsoport: 1. Pogon 49 pont, 2. Lech 48 (23 mérk.), 3. Rakow 45 (23), …8. Piast 31

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik