Légiósok: Kalmár Zsoltra a volt Chelsea-edző is felfigyelt

DUDUCZ TIBOR (KUFSTEIN)DUDUCZ TIBOR (KUFSTEIN)
Vágólapra másolva!
2020.07.27. 07:06
null
Kalmár Zsolt (jobbra) sokat volt játékban a francia élcsapat ellen, és lőtt egy csodálatos gólt (Fotók: FC DAC)
André Villas-Boas, a Marseille vezetőedzője külön kiemelte a látványos gólt rúgó, valamint gólpasszt is adó Kalmár Zsolt teljesítményét.

Szombaton 2–1-re legyőzte a francia élvonalbeli Olympique Marseille együttesét a DAC a magyar történelemből is ismerős, nem éppen jó emlékű ausztriai Kufsteinben megrendezett felkészülési mérkőzésen, amelyen Kalmár Zsolt előbb gólpasszt adott, majd parádés szabadrúgásgólt lőtt a kapu bal felső sarkába. A találkozó után a marseille-ieket irányító André Villas-Boas külön kiemelte a 13-as számú mezben futballozó játékos teljesítményét – vagyis a magyar válogatott középpályásáét.

Kapura akartam rúgni a labdát, nagy gól lett belőle – mondta lapunknak a 25 esztendős, 16-szoros válogatott labdarúgó. – Pályafutásom során korábban sohasem lőttem ekkora gólt szabadrúgásból. Remélem, nem kell sokat várni a következőre.”

Kalmár a mérkőzés kapcsán elmondta, Bernd Storck vezetőedző taktikáját megvalósítva meglepték a válogatott játékosokkal felálló OM-et, s bár a második félidőben már a fáradtság jelei mutatkoztak rajtuk, sikerült megszerezniük a győzelmet.

„A héten kemény edzéseket tartott Bernd Storck, pénteken pedig hatszáz kilométert buszoztunk, ezek után arattuk ezt a szép győzelmet” – tette hozzá Kalmár Zsolt.

Az Ausztriában edzőtáborozó dunaszerdahelyiek legközelebb szombaton játszanak felkészülési mérkőzést, aznap az ugyancsak francia első osztályú Nice lesz az ellenfelük.

„Örömteli, hogy ilyen márkás csapatokkal tudunk megmérkőzni a felkészülés idején, ezek a találkozók sokkal hasznosabbak, mint az alacsonyabb osztályú riválisok elleniek, amelyeken nyolc-tíz gólt rúghatunk – folytatta a DAC csapatkapitánya. – Remek erőfelmérő volt a Marseille elleni összecsapás, tudjuk, hol tartunk, milyen állapotban vagyunk. Folytatjuk a munkát, és bízunk benne, hogy az idény rajtjára összeáll a megerősített keretünk.”


A Marseille legyőzésének örülhettek a dunaszerdahelyi játékosok
A Marseille legyőzésének örülhettek a dunaszerdahelyi játékosok
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik