Kádár (balra) csapatváltás előtt (Fotó: AFP)

Kádár Tamás tavaly februárban igazolt a Dinamo Kijevtől a kínai élvonaban szereplő Santung Tajsanhoz, amellyel első idényében rögtön kupagyőztes lett. Kádár idén januárban a tervezettnél hamarabb volt kénytelen a téli szünetéről visszautazni Kínába, mert csapata hamarabb kezdte meg a felkészülést a következő idényre. 

Ehhez képest némileg meglepő, hogy bő egy héttel a bajnoki rajt előtt kölcsönadják őt az év végéig a szintén a kínai élvonalban szereplő Tiencsin Csinmen Tigershez (korábban Tiencsin TEDA volt a csapat neve – a szerk.) – amiről egyébként a Kádárt képviselő ProStar ügynökség menedzsere is beszámolt.

„A középső védő, Kádár Tamás a kínai Super League-ben szereplő Tiencsin Csinmen Tigers csapatához igazolt kölcsönben az idény végéig a Santung Tajsantól. A ProStar iroda nevében is sok szerencsét az új csapatban, barátom” – írta az alábbi kép mellé az iroda munkatársa.

A kölcsön tényét egyébként már az átigazolási ügyekben „illetékes” transfermarkt.com oldalon is feltüntették Kádár Tamás adatlapján.


A kínai bajnoki idény nyolc nap múlva, április 20-án kezdődik, Kádár új csapatának első bajnoki mérkőzésére tíz nap múlva kerül sor.