Légiósok: jó hír Angliából – Nagy Ádámot nem kell műteni

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.29. 11:59
null
Johnson (balra) örülhet, Nagy Ádámot nem kell megműteni (Foró: Bristol City, archív)
A magyar válogatott középpályás, Nagy Ádám edzője, Lee Johnson az angol másodosztályú Bristol City keddi győzelme után nyilatkozott a középpályás helyzetéről. Nagy ugyan a keretben sem volt a Reading elleni, 1–0-ra megnyert mérkőzésen, de ennek nincs köze korábbi bokasérüléséhez, és a jelek szerint nem lesz szükség műtétre, amiről korábban beszélt a szakember.

 

A Bristol City menedzsere, Lee Johnson még a hónap elején beszélt arról, hogy folyamatosan kiújuló bokapanaszai miatt elképzelhető, hogy Nagy Ádámnak műtétre lesz szüksége. Azóta azonban már játszott, viszont a keddi, Reading elleni, idegenben 1–0-ra megnyert bajnokin a keretbe sem került.

A szakember a meccs utáni sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy ez nincs összefüggésben a korábbi sérülésével. Úgy tudjuk, kapott egy rúgást az egyik edzésen, ami után érzett fájdalmat, ezért maradt ki, de nincs szó súlyos sérülésről, és ez nincs összefüggésben a korábbi panaszaival.

„Fájdalomra panaszkodott, de szerencsére nincs szükség beavatkozásra a korábbi problémája miatt” – idézi Johnsont a BristolLive.

Kérdésünkre a játékost képviselő CMG menedzserirodánál is megerősítették, hogy Nagy Ádám korábbi panaszai elmúltak, nincs szükség műtétre. Ez különösen jó hír a válogatott márciusi, Eb-pótselejtezőnek beillő Nemzetek Ligája-meccse előtt, hiszen ha most műtétre lenne szüksége, nagy valószínűség szerint ki kellene hagynia a bolgárok elleni, szófiai mérkőzést.

Johnson egyébként arról beszélt a keddi meccset követő sajtótájékoztatón, imádkozik, hogy az elképesztő sorozatterhelés közepette – december 29. és február 1. között nyolc meccsük van – ne legyenek újabb sérülések, kitartson a csapat mostani lendülete. A Bristol City ugyanis egymás után három bajnokiját is megnyerte, ezzel ismét a 6. helyen áll a tabellán, ami már rájátszást ér a feljutásért, de az egyből feljutó 2. helyezettől (jelenleg a West Bromwich Albion a 2.) is csak hat pont választja el a csapatot. Az erőltetett menetet szombaton a QPR vendégeként folytatja a Bristol City.

Nagy tavaly augusztusban érkezett Bolognából Bristolba, de hamar megsérült, ami miatt több mint két hónapot ki kellett hagynia, eddig 16 tétmeccsen szerepelt új csapatában, egy gólt szerzett és egy gólpasszt jegyzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik