Légiósok: Holender Filip lett a forduló legjobbja Szerbiában

PIETSCH TIBOR, R. B.PIETSCH TIBOR, R. B.
Vágólapra másolva!
2020.12.01. 11:27
null
Holender Filip remekelt a szerb bajnokság legutóbbi fordulójában (Fotó: Imago Images)
Holender Filipet, a Partizan Beograd magyar válogatott labdarúgóját választották meg a legutóbbi forduló legjobb játékosának a szerb Szuperligában – adta hírül a bajnokság hivatalos honlapja. Holender a Nemzeti Sportnak elismerte, átszakadt nála a gát.

A 26 éves támadó vasárnap két gólt szerzett és egy gólpasszt adott a Topolya elleni bajnoki mérkőzésen. A belgrádi együttes 4–0-ra nyert Zentán.

A superliga.rs oldal azt írta, nem volt nehéz eldönteni, ki teljesített a legjobban a 16. fordulóban.

A Szerbiában született futballista októberben a svájci Luganótól szerződött kölcsönbe a Partizanhoz, amelynek színeiben öt bajnoki találkozón háromszor volt eredményes és három gólpasszt jegyzett.

Átszakadt a gát?
– Lehet így is fogalmazni – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Holender Filip, a Partizan 14-szeres magyar válogatott támadója. – Korábban már beszéltem arról, mennyire szeretném megszerezni az első gólomat a Partizanban, ez össze is jött az előző fordulóban a Proleter ellen. Igaz, az utolsó pillanatban, mert azok után, hogy a hatvanegyedik percben tizenegyest hibáztam, a kilencvenegyedikben a kapuba találtam, azzal nyertünk egy-nullára. Hála az égnek, erős karakter vagyok. Muszáj annak lennem, különben nem juthatok előre. Ezért van az, hogy bármi történik is, megyek tovább az úton, amelyet helyesnek gondolok. Félreértés ne essék, idegesített, hogy kihagytam a büntetőt, de úgy voltam vele, van még fél óra a lefújásig, addig mindent meg kell tennem azért, hogy gólt rúgjak.

A Topolya ellen nem várt olyan sokáig.
– Kijött nekünk a lépés. A végeredmény azonban csalóka, a TSC jó csapat, az első félidőben egyenrangú ellenfelünk volt, a különbséget az jelentette, hogy mi az egyik helyzetünket gólra váltottuk. A szünet után egy fokkal könnyebb volt, mivel a hazaiak kitámadtak, több területünk nyílt a kontrákra.

A mérkőzést a topolyai stadion építése miatt Zentán rendezték, az összefoglalóból kiderült, a hangosbemondó szerbül és magyarul is elmondta a legfontosabb tudnivalókat, a hatvanegyedik percben elhangzott, hogy „Holender második góljával három-nulla a Partizan javára”.
– Amilyen furcsa, olyan jó volt hallani, hogy a szpíker magyarul is beszél. Remélem, a topolyaiak nem haragudtak meg rám a két gól miatt.

A kettő között gólpasszt adott Seydouba Soumah-nak, amit aztán rögtön vissza is kapott.
– Ahogyan az edzőnk kérte, a középkezdést követően azonnal letámadtuk az ellenfelet, Soumah megszerezte a labdát, lepasszolta nekem, én pedig a kapuba lőttem. Az ő gólja és az enyém között nem telt el egy perc.

Nem bánta, hogy kisvártatva lecserélték?
– Szívem szerint a lefújásig a pályán maradnék, valószínűleg lett is volna esélyem rá, hogy megszerezzem a harmadik gólomat, de az eszem azt mondatja velem, jó volt ez így. Egy héten belül ez volt a harmadik meccsünk, az elsőt végigjátszottam, a hétközi kupamérkőzésen több mint nyolcvan perc jutott nekem, vasárnap hetven. Arról nem szólva, hogy a Partizan keretéhez tartozik több tehetséges fiatal, akiket ilyenkor nyugodtan be lehet állítani. Bizalomhiányra nem panaszkodhatok, a Proleter ellen úgy voltam kezdő, hogy miután visszatértem a válogatottból, egyszer edzettem együtt a csapattal. Meg is hálálom a sok játéklehetőséget, legalábbis a statisztika arról árulkodik: az eddigi öt bajnoki mérkőzésemen három gólt és három gólpasszt jegyeztem.

A tabella viszont azt mutatja, hogy kilenc pont lemaradással követik az éllovas Crvena zvezdát. Nem túl sok ez?
– Az idény felénél sem járunk, van időnk a hátrány ledolgozására. Azt nem jelenthetem ki, hogy biztosan megelőzzük a Zvezdát, de azért megpróbáljuk. A legfontosabb most az, hogy a téli szünetig hátralevő három mérkőzésünket megnyerjük. Jó formában vagyunk, zsinórban négy bajnokit zártunk sikerrel, nincs okunk arra, hogy ne higgyünk a hasonló folytatásban.

SZERB SZUPERLIGA
16. FORDULÓ
Topolya–Partizan 0–4 (
Holender 23., 60., S. Soumah 59., Aszano 71.)

A mérkőzés összefoglalója:

null

O sjajnoj partiji Filipa Holendera (FK Partizan), najboljeg igrača 16. kola Linglong Tire Super lige Srbije prema izboru naše redakcije... #linglongtire #superligasrbije #sls #fudbal #srbija #igrackola #filipholender #fkpartizan https://t.co/zV9TRB5Fe3


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik