Légiósok: Hol halakat fogott, hol a békákat kergette – édesapja Willi Orbánról

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.03.30. 16:45
null
Willi Orbán gyermekként sok nyarát töltötte Magyarországon (Fotó: Tumbász Hédi/archív)
Az RB Leipzig és a magyar labdarúgó-válogatott hátvédje, Willi Orbán a németországi Kaiserslauternben született és nőtt fel, ám a nyarakat rendszeresen a Komárom-Esztergom megyei Oroszlányban és környékén töltötte – derül ki abból az interjúból, amelyet a játékos édesapjával készített a Blikk.

 

A válogatottban 2018-ban bemutatkozó Willi Orbán Németországban nőtt fel, nyaranta viszont rendszeresen megfordult Magyarországon is.

„Kaiserslauternből 2000-ben költöztem haza, miután elváltam lengyel származású feleségemtől. Utána Willi gyermekként minden nyarat itt töltött nálam Oroszlányban. Én fiatalon cselgáncsoztam, őt viszont leginkább a labda érdekelte” – mesélte a Blikknek a labdarúgó édesapja, Orbán Vilmos.

„Rengeteget fociztunk, de sokszor horgászni is elmentünk. Az volt az igazán jó móka. Az anyjának mindig azt mondtam, viszem majd a Balatonra, ám végül a Bokodi-hűtőtavon pecáztunk, hol halakat fogott, hol a békákat kergette. Mostanában mondogatja nekem, hogy hiányoznak a régi közös programok, s ha lesz ideje, vesz majd itt egy stéget, aztán újra mehetünk horgászni.”

A 20-szoros magyar válogatott hátvéd édesapja kiemelte, fia már kis korában is törekedett az egészségtudatos életmódra.

„Már nyolcévesen mondta, hogy nem kér szénsavas üdítőket, mert azok kiölik a kalciumot a csontjaiból. A palacsinta viszont nagy kedvence volt, de főleg a halételeket szerette. Az edzésmunkájával sohasem akadt probléma, most is rengeteget dolgozik. Roppant büszke vagyok rá, a sikereire, s hogy védő létére ilyen gólerős.”

Orbán Vilmos azt is elmondta, fiát mindig nagyon feltüzelik a nemzeti csapat mérkőzései.

„Mindig örömmel, feltüzelve jön a válogatottba. Szeret a válogatottban pályára lépni. Állandóan győzni akar, utál veszíteni, ha kikapnak, nagyon ki van bukva.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik