Légiósok: Hiszem, hogy hamarosan végre eljön az én időm – Kleinheisler

BABJÁK BENCEBABJÁK BENCE
Vágólapra másolva!
2020.08.11. 08:50
null
Hiányzik a labda… Kleinheisler László sérülés miatt nem játszhatott a bajnokság végén, néha legszívesebben berohant volna a pályára (Fotó: Tumbász Hédi)
Balszerencsés idényt hagyott maga mögött Kleinheisler László, ám az NK Osijek középpályása bízik benne, hogy az új bajnokságban és az Európa-ligában is maradandót alkot.

Már próbálgatja a bokáját.

Szombat este a Slaven Koprivnica elleni hazai bajnokival az NK Osijeknek is megkezdődik a 2020–2021-es idény, ám egyelőre nem tudni, hogy Klein­heisler László pályára léphet-e a rajton. Az eszéki klub magyar válogatott középpályása legutóbb június 20-án, az Inter Zapresic elleni bajnokin lépett pályára, majd a következő fordulóban, a Dinamo Zagreb elleni meccs előtt a bemelegítésnél egy rossz mozdulat következtében fájdalmat érzett a bokájában. Az első vizsgálatok után az orvosok gyulladásra gyanakodtak, ám később kiderült, hogy részleges bokaszalag-szakadást szenvedett.

„Kisebb reccsenést is hallottam, és sajnos utána már a társaimtól külön edzettem – mondta lapunknak a 26 esztendős magyar középpályás. – A felkészülést sem tudtam százszázalékos állapotban végigdolgozni, az edzőmérkőzéseken sem léphettem pályára, de egy percre sem álltam le, mindent megtettem, hogy szinten tartsam az erőnlétemet. Szerencsére a futásoknál már nem érzek fájdalmat, és a hétközi edzéseken dől el, pályára léphetek-e a hétvégén. Kedden két edzés szerepel a programban, akkor derül ki, hogyan reagál a lábam a kitámasztásra, a passzokra és a lövésekre. Rajtam nem múlik semmi, mindent megteszek, hogy már az első fordulóban játszhassak, de öt hét kihagyást nem lehet egyik pillanatról a másikra eltüntetni.”

A 29-szeres válogatott középpályás sérülése miatt csak a lelátóról figyelhette társait az előző idény hajrájában, amikor is az eszékiek az utolsó fordulóig versenyben voltak a második hely megszerzéséért. A Bajnokok Ligája-selejtezőt jelentő ezüstéremről az utolsó fordulóban a Lokomotiva Zagreb elleni meccs döntött, a kiélezett találkozó sokáig döntetlenre állt, ám a 88. percben született zágrábi gól a Lokomotiva ezüstérmét jelentette – az Osijek a negyedik helyen végzett, így az Európa-liga selejtezőjében indulhat.

Ha jó formában van, a magyar légióst 
csak üldözhetik a védők (Fotó: NK Osijek)
Ha jó formában van, a magyar légióst csak üldözhetik a védők (Fotó: NK Osijek)

„Borzasztó volt a lelátóról figyelni a többieket, legszívesebben berohantam volna a pályára – folytatta a középpályás. – Hajszál választott el minket a második helytől, ám ha őszinték akarunk lenni, talán nem kellett volna az utolsó fordulóra hagyni a döntést. Ha korábban nem hullajtunk értékes pontokat a kiesés elől menekülő csapatokkal szemben, már korábban biztossá tehettük volna az ezüstérmet. Ezen mindenképpen javítanunk kell, az ilyen botlások nem férnek bele a következő idényben. Nagy élményt jelentett volna a BL-ben szerepelni, de az Európa-liga miatt sem lehetünk csalódottak, ebben a sorozatban is erős csapatok ellen kell bizonyítanunk. Szerencsére csak a második körben kapcsolódunk be a selejtezőbe, bízom benne, hogy addig teljesen utolérem a társaimat. A vezetőség a csoportkört várja el tőlünk, és nem számít, milyen ellenféllel kerülünk össze, mi is ezt várjuk magunktól. Ha csoda történne, és a Real Madrid jönne szembe, akkor sem törődnék bele a vereségbe, ebben a sorozatban sem félek senkitől. Ilyen a mentalitásom, ez nem változik.”

A labdarúgó talán pályafutása egyik legbalszerencsésebb idényét hagyta maga mögött, elvégre tavaly nyáron sérülés miatt cserélték le a CSZKA Szófia elleni Európa-liga-selejtező visszavágóján, csapata pedig tizenegyespárbaj után búcsúzott a sorozattól. A Horvát Kupa elődöntőjében 2–0-s vezetésnél két sárga lappal kiállították a Rijeka ellen, a botrányba fulladó meccsen pedig fordított a vetélytárs – más kérdés, hogy a mérkőzés játékvezetőjét eltiltotta a Horvát Labdarúgó-szövetség. Ezt követte a bajnoki hajrá, amelyben sérülése miatt csak kívülről szemlélhette társait.

A válogatott mindig ott jár a fejében (Fotó: Török Attila)
A válogatott mindig ott jár a fejében (Fotó: Török Attila)

„Sajnálom, ami a kupa elődöntőjében történt, de érzésem szerint nem én hibáztam a legnagyobbat. Ugyanakkor próbálom magam mögött hagyni a múltat és csak arra figyelni, hogy a következő idényben bepótoljuk, amit most elszalasztottunk. Lemaradtunk a második helyről, ám ha kijavítjuk a hibáinkat, ha nem veszítünk pontokat a nálunk jóval gyengébb csapatok ellen, odaérthetünk a Dinamo Zagreb mögé. Sajnos az előző idényben visszatérő problémát jelentett, hogy ritkán tudtunk a legerősebb kezdőcsapattal kiállni, bízom benne, hogy ezen a téren is szerencsésebbek leszünk a folytatásban.”

Az NK Osijek mellett a magyar válogatottra is figyel, elvégre szeptemberben már tétmeccseken léphet pályára a Nemzetek Ligája csoportmeccsein.

„A nemzeti csapat mindig ott jár a fejemben, de első körben a klubomban kell bizonyítanom. A futómennyiségemmel eddig sem volt gond, ám Horvátországban taktikailag is sokat fejlődtem – erős bajnokságban szerepelek, úgyhogy hétről hétre jó játékot várok magamtól. Ha ez megvan, beszélhetünk a válogatottról, és hiszem, hogy hamarosan végre eljön az én időm.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik