Légiósok: Hajnal Tamás az Ingolstadthoz szerződött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.08.01. 13:33
Hajnal Tamás a VfB Stuttgarttól az Ingolstadthoz szerződött. Ezt a német másodosztályú klub jelentette be a honlapján.  A válogatott középpályás három évre kötelezte el magát az idényt két vereséggel kezdő klubhoz.

 

 

„Amikor Tamás 2011-ben a Stuttgarthoz szerződött, egyből kulcsemberré vált a csapatban, és nagyrészt neki köszönhettük, hogy bent maradtunk – mondta Hajnalról Fredi Bobic, a Stuttgart sportigazgatója. – A második szezonja is jól sikerült, de változott a helyzet, és közösen döntöttünk úgy, hogy különválnak az útjaink."

SZAVAZÁS

Mit szól Hajnal Tamás Ingolstadtba szerződéséhez?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az üzletről villámgyorsan megegyező két klub nem hozta nyilvánosságra a korábban a Schalkénál, a Kaiserslauternnél, a Karlsruhénál és a Dortmundnál is megforduló Hajnal vételárát.

Az 55-szörös válogatott középpályás 2011 januárja óta 58 bajnokit játszott a VfB színeiben, ezeken öt gólt szerzett. Az FC Ingolstadt 04-nél a 30-as mezt kapja meg.

„Az előző idény végén több veterán távozott a klubtól, ezért mindenképpen szükségünk volt valakire, aki rengeteg tapasztalatával segíteni tudja a csapatot" – mondta Thomas Linke, az Ingolstadt sportigazgatója.

„Amikor ideérkeztem, azonnal éreztették velem, hogy szükség van rám, örömmel köteleztem el magam hosszú távra is, tetszik a klub vezetői által felvázolt terv" – idézte Hajnalt a klub honlapja.

A többek között amerikai, brazil, kameruni, izraeli és dán légióst is foglalkoztató Ingolstadt az első fordulóban hazai pályán 2–1-re kikapott az Auétől, majd Kaiserslauternben 3–1-es vereséget szenvedett.

Nem Hajnal az első magyar a klubnál, 1983-ban Varga Zoltán itt edzősködött, míg Futács Márkó a 2010–2011-es idényben játszott itt a Werder Bremen kölcsönjátékosaként.

„EGERVÁRI MEGERŐSÍTETT AZ ELHATÁROZÁSOMBAN”
„Több klub is bejelentkezett értem az utóbbi hetekben, de az Ingolstadt volt az, amely a legtöbbet tette a szerződtetésem érdekében – nyilatkozta az mlsz.hu oldalnak Hajnal Tamás. – A város az Audi cég fellegvára, és a vállalat nemrégiben bejelentette, hogy az eddigieknél is jelentősebb energiákat fog befektetni a csapat sikerei érdekében. Három évre szóló szerződést írtam alá, a klub pedig egy hároméves projektet indított el, melynek végéig az élvonalba való feljutás a cél. Külön érdekesség, hogy külön szerződést kaptam az Auditól is, ami öt évre szól, és egyfajta nagyköveti szerepet határoz meg. Ennek aláírásával már a pályafutásom utáni életemre is gondolok, akár hosszabb távon is a klub és az Audi kötelékeiben maradhatok. A klub részéről a vezetők kijelentették: ha a három év lejárta után még érzek elég erőt a folytatáshoz, újabb szerződést kaphatok, később pedig más területen szánnak nekem feladatot. Ha minden jól megy, addigra A-licences edző leszek, és ilyen feladatkörben kapcsolódhatok be a szakmai munkába.”

„Egy épülő csapat fontos láncszemének, mondhatni vezéregyéniségének igazoltak, játékszervezőként kis túlzással körém szeretnék építeni a csapatot. A szerződés aláírása után részt vettem az első edzésemen a csapatnál. Meggyőző körülmények fogadtak, három éve épült az új stadion, nemrégiben átadott fűthető edzőpályáink vannak, valamint éppen most épül egy új öltözőépület, amit tizenegymillió euróból készül el a jövő évben. André Weis személyében volt csapattársammal is együtt játszatok, ő tavaly még a Stuttgart kapusa volt. A beilleszkedéssel nem lesz probléma, nagy szeretettel fogadtak a csapattársak. Az átigazolás előtt egyeztettem Egervári Sándorral is, aki megerősített elhatározásomban, elmondta, hogy egy biztos Bundesliga II-es tagsággal "beljebb vagyok" a válogatottnál, mintha bizonytalan helyzetben lennék a Stuttgartban. Új fejezet kezdődik a pályafutásomban, nagy reményekkel várom a jövőt, és bízom benne, hogy segítségére lehetek a csapatnak a tervei megvalósításában” – tette hozzá a középpályás.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik