Légiósok: Hajnal játszani szeretne, Győrbe is hívták

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2014.01.09. 10:03
null
Hajnalt nem akarják elküldeni, magától menne (Fotó: Veres Viktor)
Hajnal Tamás, a német másodosztályú Ingolstadt légiósa elmondta, a sajtóhírekkel ellentétben nem akarják elküldeni a klubtól, de magától menne, mert játszani szeretne. Pintér Attila szövetségi kapitánnyal még a nyáron beszélt, akkor a Győrhöz hívta.

„Kedd este döbbenten olvastam az interneten, hogy a Kicker beszámolója szerint vezetőedzőnk, Ralph Hasenhüttl úgy nyilatkozott, nem illek a csapat játékrendszerébe – vágott bele Hajnal Tamás, az Ingolstadt középpályása. – Ez így, ebben a formában nem igaz, sőt... De hogy a kép teljes legyen, hadd kanyarodjak vissza nyárig, amikor megkeresett a második ligás klub. Akkor nevezték ki Marco Kurzot az együttes élére, aki a labdabirtokláson alapuló stílust akarta meghonosítani. Az általa elképzelt rendszerben én voltam az egyik legfontosabb láncszem, ami már önmagában is vonzó volt, és ehhez jött még az a lehetőség, hogy a pályafutásom befejeztével is számítanak rám. Szóval minden szépen és jól indult – csak az eredmények nem jöttek... Az edzőváltás nem is maradt el: Ralph Hasenhüttl októberben vette át az irányítást. Leszögezem, személyes problémánk nincs, a gondot az jelenti, hogy az általa favorizált szisztémába nem fér bele egy irányító típusú futballista. Ebből következik, hogy az ősz második felében lényegesen kevesebbet játszottam. Karácsony előtt ezért azzal kopogtattam be Thomas Linke sportigazgatóhoz, hogy nem tudom elfogadni ezt a helyzetet, egyúttal kértem, bontsuk fel a szerződésemet. Ő azonban hallani sem akart erről, jóformán még azt sem engedte, hogy a mondandóm végére jussak."

Hajnal Tamás annak rendje és módja szerint a téli szünet végén visszatért Ingolstadtba, és hétfőn elkezdte a felkészülést a csapattal. Kedden pedig napvilágot látott a Kicker információja...

„Szerda délelőtt beszéltem az edzőnkkel, aki elmondta, hogy egy másfél hónappal ezelőtti nyilatkozatát idézte az újság – folytatta az 59-szeres válogatott futballista. – Ez akár meg is nyugtathatna, ám az igazság az, hogy továbbra sem tettem le a klubváltásról. Menedzserem tájékoztatása szerint akadnak is érdeklődők, ám a távozásomra Thomas Linkének is rá kellene bólintania, márpedig jelen állás szerint ugyanúgy hajthatatlan, mint decemberben volt. A hátterem biztos, de harminckét évesen nem a kispadon akarok ülni. Vezetőedzőnk hétfőn azzal kecsegtetett, hogy mindenki tiszta lappal indul, meglátjuk, mit hoz számomra a következő egy-két hét. Azt azonban nem titkolom, hogy hiába kötöttünk hosszú távra szóló megállapodást, pillanatnyilag nem az érdekel, mi lesz velem a karrierem után – játszani szeretnék!"

Mint tegnap beszámoltunk róla, egy szurkolói portál felvetette, hogy Hajnal Tamás – tizenhét esztendő elteltével – ismét zöld-fehér szerelést ölt. Az érintettnek szegeztük a kérdést: lehet, hogy hazatér?

„Nyáron már megkerestek otthonról, igaz, egy másik klubtól – érkezett a válasz. – Nem zárom ki ezt a lehetőséget, még azt is kijelenthetem, hogy kihívást jelentene a Ferencvárosban szerepelni. Ráadásul Thomas Dollt jól ismerem, ő volt az a szakember, aki kétezer-nyolcban szorgalmazta, hogy a Dortmundhoz kerüljek. Más lapra tartozik, hogy nem dolgozhattunk együtt, mert miután én aláírtam, ő távozott. Most persze nem aktuális ez a téma, mert a szerződésem az Ingolstadthoz köt."

Egy időszerű kérdés azért akad: a korábban stabil kerettag egyeztetett-e már Pintér Attilával?

„Még nem hívott a szövetségi kapitány, kíváncsi vagyok, hogy a közeljövőben keres-e. Ehhez hozzáteszem, hogy én mindig örömmel mentem a nemzeti együtteshez, ráadásul továbbra is érzem magamban a motivációt, ami előrébb vihet. A döntés ugyanakkor nem az én kezemben van, így ha Pintér Attila nem számol velem, tudomásul veszem. Legutóbb egyébként nyáron beszéltem vele, mivelhogy ő volt az, aki szeretett volna hazacsábítani..."
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik