Légiósok: Ha Haaland hív Dortmundba, megyek, de csak vacsorára – Szoboszlai

Vágólapra másolva!
2020.11.03. 15:16
null
Szoboszlai Dominik után sok csapat érdeklődik (Fotó: AFP)
Szoboszlai Dominik, a Salzburg 20 éves magyar légiósa a Kickernek még augusztusban adott interjút, melyben a múltja mellett a jövője is szóba került, s most a cikket ismét elővette a német sportmagazin és a címlapon hozta le.

 

A Kicker elsőként egy Salzburg–Genk 6–2-re végződő Bajnokok Ligája-mérkőzésre tekint vissza, amely után Erling Haaland berobbant a köztudatba, s kiemeli, Szoboszlai Dominik a norvéghoz hasonlóan eredményes volt azon a meccsen. A remek BL-szereplésnek köszönhetően aztán nemcsak a norvég támadó, hanem Takumi Minamino is csapatot váltott a télen – Szoboszlai nem.

„A maguk útját járják” – mondta Szoboszlai a távozásuk kapcsán, s Minamino helyzetéhez hozzátette, hogy teljesen meg tudja őt érteni.

„Úgy döntött, hogy meg tudja csinálni, és meg is tette – vélekedett Haalandról a 20 éves támadó-középpályás. – Tudtam, hogy meg tudja csinálni. Erling nagyon jó srác, a Dortmund tökéletesen megfelel neki.”

Szoboszlait harmadszor is megpróbálja szerződtetni a Milan – sajtóértesülés
A honlap cikkében kiemelte, hogy a 20. életévét nemrég betöltő középpályás remek formában játszik, a Bajnokok Ligájában előbb a Maccabi Tel-Aviv elleni utolsó selejtezőkör mindkét felvonásán gólt szerzett, majd a csoportkörben a Lokomotiv Moszkva és az Atlético Madrid ellen is betalált. Az írás külön feleleveníti, hogy a magyar válogatottban is eredményes volt, amikor a Nemzetek Ligájában Törökország vendégeként lőtt fantasztikus szabadrúgásgólt.

A cikk szerint Szoboszlaival már több mint egy éve felvette a kapcsolatot a Milan, és kétszer is közel állt ahhoz, hogy a piros-feketék játékosa legyen. Legutóbb nyáron szinte biztosra vették az érkezését azt követően, hogy a Milan állítólag megállapodott Ralf Rangnickkal, a Red Bull csoport futballért felelős vezetőjével, de végül Stefano Pioli maradt a vezetőedző, így az átigazolás sem valósult meg.

A cikk szerint Pioli irányításával ugyan rég nem látott formában futballozik a Milan, de a középpályán nagy szüksége lenne a variációs lehetőségekre, Szoboszlai pedig rendkívül technikás, jól lát a pályán és kiváló döntéseket hoz. A magyar légiósért ezért várhatóan újra harcba indul a Milan, és könnyen lehet, hogy kifizeti a játékos szerződésében szereplő 25 millió eurós kivásárlási árat. (MTI)

Szoboszlai Haaaland távozása után aztán hátára vette a csapatát.

„Egy kicsit így nézett ki” – válaszolta nevetve Szoboszlai arra a kérdésre, hogy neki kellett-e helyettesítenie a norvégot, miután ő elment.

„Jól olvasom a játékot. Még mielőtt megkapnám a labdát, már tudom, hogy hová fogok passzolni. És még valami. A szabadrúgások elvégzése az erősségeimhez tartozik” – mondta Szoboszlai.

A magyar középpályást korábbi klubjának (Liefering) edzőjéről, Marco Roséról is kérdezték, akivel nem ápolt jó viszonyt.

„Marco más srác, mint én, de ha nem mutatta volna meg, hogy változtatnom kell önmagamon és a hozzáállásomon, akkor valószínűleg nem lennék itt.”

A Salzburg edzőjének, Jesse Marschnak is sokat köszönhet a magyar légiós.

„Főleg videókon mutatta meg, mit kell fejlesztenem. Olyan dolgokat, amiket korábban nem értettem” – árulta el.

Szoboszlai Dominikot több csapattal is összeboronálták már, de állítása szerint a csapata Salzburgban van. Hozzáteszi, öt éven belül a top négy bajnokság egy top ötös csapatában látja magát, de inkább az első három top bajnokságéban, azaz Angliában, Spanyolországban vagy Németországban.

Arra a felvetésre, hogy mi lenne, ha Haaland felhívná őt és Dortmundba invitálná, annyit felelt: „Akkor jövök Dortmundba. De csak vacsorára” – tette hozzá nevetve Szoboszlai.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik