Légiósok: Gyurcsó megsérült a ciprusi rangadón, Vancsát kiállították Belgiumban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.01.28. 22:06
null
42. perc: Gyurcsó Ádámnak le kellett jönnie
Gyurcsó Ádám csapata, az AEK Larnaca 2–1-re legyőzte az APOEL-t a ciprusi labdarúgó-bajnokság szombati rangadóján, és négypontosra növelte előnyét az élen a nagy riválissal szemben. A magyar légiós megsérült, a szünet előtt le kellett cserélni. Vancsa Zalán sem játszhatta végig csapata meccsét, a belga második ligás Lommel magyar fiatalját kiállították.

Az AEK Larnaca Ángel García fejes góljával a 2. percben vezetést szerzett, előnyét meg is őrizte a szünetig – Gyurcsó Ádám akkor már nem volt a pályán: a 42. percben le kellett cserélni, az első ciprusi beszámolók szerint izomsérülést szenvedett, súlyossága az alapos vizsgálatok után derül ki.

A második félidő elején Imad Faraj nagy bombával növelte az előnyt, amelyből a vendégek csak faragni tudtak nem sokkal a lefújás előtt.

A 13 forduló óta veretlen, sorozatban harmadszor nyerő AEK a 2–1-es siker birtokában az eddigi egy helyett már négy ponttal előzi meg első számú üldözőjét.

ÖSSZEFOGLALÓ

CIPRUS
21. FORDULÓ, szombati mérkőzés
AEK Lacarna–APOEL 2–1

Az élcsoport: 1. AEK Larnaca 50 pont, 2. APOEL 46, 3. Pafosz 44 (20 mérk.)


BELGIUM. A második vonal szombat esti programjában sokáig gól nélkül birkózott egymással a Lommel és a Dender, a 78. percben aztán – Vancsa Zalán előkészítéséből – Augustin Anello megszerezte a vezetést a hazaiaknak. Nem sokkal később, a 81. percben Vancsa megkapta második sárga lapját, vele együtt a pirosat is, és a Dender kihasználta az emberelőnyt: Olivier Myny a 88. percben egyenlített. A meccs 1–1-re végződött; 20 mérkőzés után a Lommel 31 ponttal a 4. helyen áll, a Dender 19-cel a kilencedik.

1B PRO LEAGUE (II. osztály), 20. FORDULÓ
Lommel–Dender 1–1

HOLLANDIA. Villámrajtot vett az Utrecht, a 16. percben már két góllal vezetett Alkmaarban, csakhogy Kerkez Milos csapata sem késlekedett sokáig: nem egészen negyedóra alatt megfordította a meccset! Ezzel még korántsem volt vége… Kerkezt a 60. percben, 3–3-nál lecserélték, a vendégek újra vezetést szereztek, majd a magyar válogatott védő helyére becserélt Mees de Wit egyenlített. Sőt újra előnybe kerültek az alkmaariak, de erre is érkezett válasz: a vége 5–5 lett! Két görög játékos is három gólt szerzett: a hazaiaknál Vangelisz Pavlidisz, a vendégeknél Anasztasziosz Duvikasz.

EREDIVISIE, 19. FORDULÓ

AZ–Utrecht 5–5

Az élcsoport:
1. Feyenoord 41 pont (18 mérk.), 2. AZ 40, 3. PSV 38, …7. Utrecht 30

OLASZORSZÁG
Serie B (II. osztály)
Cosenza–Parma 1–0

Parma: Balogh Botond kezdett, a szünetben lecserélték.
Genoa–Pisa 0–0

Pisa: Nagy Ádám végigjátszotta a mérkőzést.

SVÁJC
Super League (I. osztály)
Lugano–Grasshoppers 1–1

Grasshoppers: Bolla Bendegúz kezdett, ezúttal a csatársorban tették próbára, a 67. percbeli lecseréléséig volt a pályán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik