Légiósok: „Gyurcsó Ádám a Hajduk legnagyobb erőssége lehet”

Vágólapra másolva!
2020.09.01. 09:33
null
Gyurcsó Ádám (balra) elárulja, miért játszik jól (Fotó: Imago Images/Zuma Press)
Jó véleménnyel van a helyi sajtó az idényt remekül kezdő Gyurcsó Ádámról, aki egyelőre nem tudja, kitölti-e szerződését a Hajduk Splitnél.

 

TOVÁBBRA IS TÁVOZHAT

Filipovics Vladan, Gyurcsó Ádám menedzsere: 
„Továbbra is az a helyzet vele kapcsolatban, mint eddig: ha érkezik a klubnak és a játékosnak egyaránt megfelelő ajánlat, valószínűleg távozik. Meglátjuk, marad-e, vagy sem, de egyelőre élvezi a bizalmat, s remekül teljesít. Mindeddig nem tárgyaltunk a klubjával a maradásról. A hazatérésére kevés az esély, a külföldi folytatás a prioritás. Érdeklődők és ajánlatok is vannak, de egyelőre a Hajduk játékosa.”

Bizonytalan a helyzete, mégis kiválóan teljesít – így lehet röviden összefoglalni Gyurcsó Ádám elmúlt két hónapját a Hajduk Splitnél. A Puskás Akadémiától a nyáron távozó középpályás legutóbb július 3-án, kölcsönszerződése lejárta után nyilatkozott lapunknak, s elmondta, egyelőre nem tudja, miként számolnak vele horvát klubjánál. Noha közel sem volt biztos, hogy az új idényt a dalmát város első számú csapatában kezdi, jelenleg ott szerepel, méghozzá ragyogóan: három mérkőzésen két gólt szerzett, valamint adott egy gólpasszt. Legutóbb szombat este villant meg a Slaven Belupo ellen 2–2-re végződő bajnokin, amelyen vezetéshez juttatta hátrányból felálló együttesét, miután ziccerben kicselezte a kapust, és az üres kapuba passzolt. Hiába azonban a jó forma és a gólerősség, a válogatott keretbe ezúttal nem került be.

A találkozó előtt a Sportske Novosti horvát sportnapilap elemezte a képességeit, formáját, a benne rejlő lehetőséget. A Hajduk egykori kiváló támadója, a 62 esztendős Zlatko Vujovic jó véleménnyel van honfitársunkról, ám fenntartással kezeli nagyszerű idényrajtját.

„Gyurcsó Ádám a Hajduk legnagyobb erőssége lehet a bajnokságban. Technikai tudása kiemelkedő, remek formában van, ám nem tudni, meddig tart ki. Egy ilyen labdarúgótól sokat várunk, hiszen különleges a játéka, ragad hozzá a labda, a sebessége is rendben van, ugyanakkor nem kifejezetten harapós futballista. Kérdés, Hari Vukas vezetőedző ki tudja-e hozni belőle a maximumot.”

A szakértő egy fontos körülményt kihagyott az elemzéséből: vajon meddig marad az együttesnél a 18-szoros magyar válogatott labdarúgó? Hiába, a játékos sem úgy tervezett, hogy a horvát klubnál alapemberként veszik számításba.

„Amikor júliusban visszatértem, nem sok esélye volt a maradásomnak – nyilatkozta lapunknak hétfőn Gyurcsó Ádám, akihez eljutott a fent idézett horvát cikk, ám mint elmondta, nem szokott a róla megjelenő irományokon töprengeni.  – Az első fordulóban sérülések, eltiltások is közrejátszottak abban, hogy a kezdőben találtam magam, ám jól játszottam, gólt szereztem, ezért Eszéken is megkaptam a lehetőséget. Szombaton ugyancsak betaláltam, úgyhogy éppen az ellenkezője történt annak, mint amire számítottam. Vezetőedzőnk elégedett velem az alapján, amennyit beszéltem vele. Új játékosként kellett bizonyítanom a nyáron, hiszen ez a stáb nem ismert engem. Nem titok, a felkészülés elején nem fogadtak bizalmukba, mivel úgy volt, hogy továbbállok. Ugyanakkor ha gyenge lett volna az edzésmunkám, semmiképp sem kapom meg a lehetőséget. Már csak emiatt is úgy érzem, sikerült bizonyítanom, amit a számok is alátámasztanak. Még egy évig köt szerződés a klubhoz, s továbbra sem tudom, hogyan alakul a sorsom. Nem tudni, a vezetőségnek mi a terve velem lejáró szerződésű labdarúgóként, játszatni akar, értékesíteni, vagy ha ez nem sikerül, mellőzni. Megpróbálok kiadni magamból mindent az edzéseken és a meccseken, meglátjuk, mire lesz elég.”

A 29 esztendős szélső bizonytalan helyzete ellenére sincs tehát motiváció híján, a következő hetekben erőfelmérőkön bizonyíthat. A bajnokságban a Dinamo Zagrebbal és a Rijekával csapnak össze, a két rangadó között pedig az Európa-liga második selejtezőkörében lépnek pályára az előző idényt az észak-macedóniai bajnokság negyedik helyén záró Renova vendégeként. Hiába a papíron kedvező párosítás, cseppnyi elbizakodottság sincs Gyurcsó Ádámban.

„Nem megszokott a lebonyolítás, hanem egy meccsen dől el a továbbjutás, így nem tudom, miként vélekedjek a sorsolásról. Nem kell messzire menni, láthattuk a Celtic–Ferencváros mérkőzést, amelyen a legtöbben a Fradi tisztes helytállásában reménykedtek, ehhez képest továbbjutott. Komolyan kell vennünk a párharcot, mivel nem lesz javítási lehetőségünk. Tavaly is olyan blama esett meg velünk, hogy az első mérkőzésen kettő nullára legyőztük a máltai Gzirát, majd itthon kaptunk ki tőle három egyre, és kiestünk. Ezek után óvatosan kezelünk bármilyen sorsolást, ugyanakkor az talán elmondható, hogy mi vagyunk az esélyesek.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik