Légiósok: Storck „óriásának” két álma is valóra vált

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.12. 08:01
null
Gulácsi Péter a Bundesligában és a válogatottban is első számú kapus (Fotó: AFP)
Kiválóan alakul Gulácsi Péter őszi idénye. A 25 éves kapus az elmúlt hetekben a Bundesligában és a magyar válogatottban is első számú kapus lett.

 

„Nagyon különleges számomra ez az idény, két álmom is megvalósult, hiszen a Bundesligában védek, emellett a magyar válogatott kapusa is lettem – idézi a „Bernd Storck óriása című cikkében” a Bild Gulácsit, a német első osztályban ötödik RB Leipzig kapusát. – Rengeteg kemény munka, valamint annál is nagyobb türelem kellett ehhez.”

Az MTK és a Liverpool neveltjét Németországban az új Király Gábornak látják.

„Király Gábor különleges Magyarország számára, de nem akarok új Király lenni. A saját erősségeimmel akarom segíteni a válogatottat” – mondta Gulácsi.

Az RB Leipzig a hét végén a Wolfsburggal találkozik.

„A célom, hogy ne kapjunk gólt, ami fél győzelmet jelent, hiszen elöl mindig jók vagyunk legalább egy rúgott gólra” – mondta a kapus, aki biztos pontja a lipcsei védelemnek. Az RB Leipzignél (5) csak a Bayern München (2) és a Köln (3) kapott kevesebb gólt hat forduló alatt a Bundesligában.

„Lenyűgöző, milyen magabiztosan és csendesen teszi Péter a dolgát, ilyen egy modern kapus. Eljárt az idő azok felett, akik csak ordibálnak hátul” – mondta a Bildnek Ralph Hasenhüttl, az RB Leipzig vezetőedzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik