Légiósok: Gulácsi, Orbán és Sallai is a Bundesliga legjobbjai között

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 10:50
null
Gulácsi Péter az ősz 2. legjobb kapusa volt a Bundesligában a Kicker szerint (Fotó: AFP)
A tekintélyes németországi sportlap, a Kicker összeszedte a Bundesliga elmúlt félévének legjobb labdarúgóit. A német élvonal magyar játékosai közül felkerült a ranglistára az RB Leipzig kapusa, Gulácsi Péter, csapattársa, Willi Orbán, valamint az SC Freiburg szélsője, Sallai Roland is.


Gulácsi Péter a nyári ranglistát követően
most is a második helyen zárt a Bundesliga legjobb kapusai között. A portál kiemeli: az évek óta a bajnokság klasszisai közé tartozó kapus kiváló védelem mögött dolgozhat, ugyanakkor több mérkőzésen is hatalmas bravúrokkal tartotta meccsben csapatát.

A poszt legjobbjának a Bayern világklasszisát, Manuel Neuert tartja a Kicker, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára a wolfsburgi Koen Casteels léphetett fel.

A középhátvédek kategóriájában Willi Orbán került fel a listára, aki Edmond Tapsoba (Bayer Leverkusen), Mats Hummels (Borussia Dortmund) és Matthias Ginter (Borussia Mönchengladbach) mögött a 4. helyre került.

A Kicker értékelése szerint Orbán a Leipzig védelmének legmegbízhatóbb játékosa, aki a bajnoki és kupamérkőzések mellett a Bajnokok Ligájában is rendkívül meggyőző teljesítményre volt képes.

A legjobb szélső középpályások között is található magyar játékos: a Freiburgban futballozó Sallai Roland a 12. helyre került. A szakportál a 23 éves játékos esetében öt gólját és négy gólpasszát, valamint a fontos mérkőzéseken nyújtott kiemelkedő teljesítményét emeli ki.

A listán Sallai kategóriájának legjobbjai Kingsley Coman (Bayern München), Jonas Hofmann (Borussia Mönchengladbach) és Vincenzo Grifo (SC Freiburg) lettek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik