„Ő a sportigazgató, úgyhogy amit mond, nagyon fontos, ráadásul tudjuk, hogy neki két csapatot is építenie kell – idézi a lap Gulácsi Pétert. – Nagyszerű, hogy a Red Bullon belül ilyen lehetőségek nyílnak, de a szerződésem meghosszabbításakor nem ezt tekintettem a legfontosabbnak. Én nyáron annak a klubnak írtam alá újra, amelyik fantasztikus lehetőséget kínált nekem, és amelyikben kiválóan érzem magam."

A salzburgi lap cikke szerint az MTK-ból 17 évesen a Liverpoolhoz kerülő, de a felnőtteknél csak alsóbb osztályú kölcsönjátékok során lehetőséghez jutó Gulácsi megtanulta: a profi futballban nincs helye az álmodozásnak – jobb, ha az ember lépésről lépésre halad, és nem fecsérli az energiáját arra, hogy folyamatosan a csúcsligákon mereng.

„Akkoriban még álmodozó voltam. Valóban odakerültem egy álomcsapathoz, csakhogy nem kaptam lehetőséget – elevenítette fel a liverpooli éveket Gulácsi. – Salzburgban viszont fejlődhetek, mert bíznak bennem. Ez pedig nagyon fontos a labdarúgásban. Sok mindent láttam már, és megtanultam, milyen nagy a jelentősége annak, ha olyan közegben dolgozhatsz, ahol igazán számítanak rád. Számomra a fejlődés az elsődleges, legyek ebben sikeres, a többit meg majd meghozza az élet."

Gulácsi nyáron meghosszabbított salzburgi szerződése 2019-ig érvényes.