Légiósok: „Gulácsi hibái? Nem lehet belőle rendszer”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.10. 09:29
null
Gulácsi Péterék kapusedzése Portugáliában (Fotó: dierotenbullen.com)
Az Ajaxtól szombaton elszenvedett 5–1-es vereség még mindig téma az RB Leipzig háza táján – Ralf Rangnick sportigazgató Gulácsi Péter gólt eredményező rossz passzát sem hagyhatta szó nélkül.

 

Az RBLive.com emlékeztet: Gulácsi Péter nemcsak az Ajax elleni felkészülési mérkőzésen, hanem 2016 utolsó bajnokiján, a Bayern München ellen is követett el súlyos hibát.

„Olvastam én is, hogy állítólag Gulácsi Péter nyakába varrtam a Bayern elleni vereséget – idézi a honlap Ralf Rangnick sportigazgatót. – Valóban külön szóltam Gulácsi, Emil Forsberg és Naby Keita hibájáról, de nem akartam pellengérre állítani őket, egyszerűen próbáltam megmagyarázni, miért kaptunk ki.”

„Az Ajax ellen is ez volt a helyzet: kihagytunk három nagy lehetőséget, aztán Peti tőle szokatlanul odapasszolta a labdát az ellenfélhez, amiből gólt kaptunk. Nyilvánvaló, hogy az ilyesmi nyomot hagy a többiekben.”

Rangnick szerint ez azonban nem ok arra, hogy megkérdőjelezzék a magyar légiós helyét a kapuban.

„Peti nagyon jó teljesítményt nyújtott az idény első felében. Rendben, az utóbbi időben volt két nagy hibája, az egyik egy felkészülési mérkőzésen, csakhogy az ilyesmi általában nem jellemzi a játékát. Világos, hogy ezekből a hibákból nem lehet rendszer, de szerintem ezzel ő is tisztában van.”

A Portugáliában edzőtáborozó lipcseiek január 21-én, az Eintracht Frankfurt ellen játsszák az első idei bajnokijukat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik