Légiósok: gól, gólpassz, kapufák – Novothny Soma jól játszik Cipruson

TŐSÉR NORBERTTŐSÉR NORBERT
Vágólapra másolva!
2022.01.26. 08:45
null
Novothny Soma bízik benne, hogy további gólok követik az elsőt (Fotó: twitter.com/anorthosisfc)
Az AEK Larnaca elleni hétfői bajnokin egyenlített a magyar légiós, s megszerezte első találatát Cipruson, de korábban már a Pafosz elleni kupamérkőzésen, valamint az AEL Limassol elleni bajnokin is közel járt a gólszerzéshez.

 

Mint beszámoltunk róla, megszerezte első gólját a ciprusi élvonalban Novothny Soma, aki hétfőn az AEK Larnaca elleni idegenbeli bajnoki 70. percében egyenlített: az örmény Ambarcumjan beadását követően fejelte a labdát közvetlenül a kapufa mellé. Az Anorthoszisz január elején szerződtette a magyar légióst, aki azóta az AEL Limassol (2–1) és a AEK Larnaca (1–1) elleni bajnokin, valamint a Pafosz elleni Ciprusi Kupa-nyolcaddöntő (3–1) első mérkőzésén is a kezdőcsapat tagja volt.

„A bemutatkozásomra nem panaszkodhatok, ezen a három mérkőzésen a gólom mellett adtam egy gólpasszt, kétszer a kapufát is eltaláltam, valamint kiharcoltam egy emberelőnyt – kezdte a 27 éves center, aki 2020 szeptemberétől a 2. Bundesligában szereplő, majd az előző idény végén a német élvonalba feljutó Bochumban futballozott. – Természetesen az első gólom megszerzése volt a legfontosabb, feltéve, ha a közeljövőben több is követi. A csapattársaktól, a szakmai stábtól és a szurkolóktól is kedvező visszajelzéseket kaptam, s azon dolgozom, hogy még inkább a csapat segítségére legyek.”

A döntetlen ellenére az Anorthoszisz – az Omonia győzelme miatt – egy helyet visszacsúszott a tabellán, jelenleg ötödik, de két mérkőzéssel kevesebbet játszott. A karácsonyi ünnepeket követően ugyanis koronavírus-fertőzés miatt a keret tíz labdarúgója karanténba került, ezért az Arisz és az APOEL elleni bajnokiját februárban pótolják, sőt akkor fejeződik be a 22 fordulós alapszakasz is.

„Úgy tudom, az idény előtt a kupagyőzelem és a bajnoki cím megszerzése volt a cél. Egyelőre mindkettő elérésére megvan az esélyünk, mert a bajnokságban az alapszakasz végén az első hat helyezett között kell lennünk, a kupában idegenben szereztünk három-egyes előnyt, így máris a negyeddöntő közelébe kerültünk.”

Cipruson központi intézkedések miatt a kapacitás ötven százalékáig lehetnek szurkolók a stadionokban, amelyekbe védettségi igazolvánnyal és – oltás hiányában – 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehet belépni. A kormány a napokban módosította a karanténkötelezettséget, és az oltatlanok esetében 14 napról tíz napra csökkentette. A csapatot azonban jobban foglalkoztatja a meglehetősen hűvös időjárás.

„Januárban állítólag húsz éve nem volt ennyire hideg Cipruson, ezért azzal piszkálnak, hogy elhoztam Németországból a telet.”

A ciprusi tél a plusz 4-5 Celsius-fokot jelenti… A magyar légiós ennél zordabb körülményekhez szokott korábban, így az időjárás nem okoz különösebb nehézséget neki, s nyugodtan készülhet a szombati idegenbeli rangadóra a negyedik helyezett Omonia ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik