Légiósok: Gödörben vagyunk, új impulzusra van szükségünk – Lang

TÓTH ÁDÁMTÓTH ÁDÁM
Vágólapra másolva!
2018.02.02. 08:37
null
Lang Ádám a legnehezebb napokban is igyekszik derűsen nézni a jövőbe (Fotó: AFP)
Megkedvelték a Nancy szurkolói Lang Ádámot, akit a borongós időjárásnál csak csapata nyeretlensége aggaszt jobban.

 

– A Niort elleni első bajnokija után a szurkolók a mérkőzés emberének választották. Mit szólt hozzá?
– Nagyon jólesett – válaszolta a Nemzeti Sportnak a huszonkétszeres válogatott Lang Ádám, akit a szezon végéig adott kölcsön a francia élvonalbeli Dijon a másodosztályú Nancynak. – Ami viszont ennél is fontosabb volt, hogy hosszú idő után újra futballozhattam, teljesen feltöltődtem. Örültem, hogy a szurkolók engem választottak a találkozó legjobb játékosának, élveztem a mérkőzést.

– Ez ideig négy meccsen szerepelt a Nancyban, és még nem ünnepelhetett győzelmet.
– Gödörben vagyunk, Patrick Gabriel vezetőedző közelmúltbeli kinevezése is jelzi, hogy új impulzusra van szükségünk. A francia másodosztályban miénk az egyik legértékesebb keret, mégis a tizenhetedik helyen szerénykedünk.

– Az új vezetőedző irányításával elindulnak felfelé a tabellán?
– Naponta ezért dolgozunk. Patrick Gabriel utasításai egyértelműek, de kell még egy kis idő elképzelései megvalósításához. A hadrendünket is megváltoztatta legutóbb a Brest elleni döntetlen alkalmával.

FORRÓ KISPAD

Szenved a francia másodosztályban a Nancy, amely már a harmadik vezetőedzőt „fogyasztja" 2017–2018-ban. A csapat Pablo Correa irányításával kezdte el az idényt, az ötödik forduló után Vincent Hognon váltotta, de ő sem tudott maradandót alkotni, a napokban menesztették. A legutóbbi, 22. fordulóban már Patrick Gabriel ült az együttes kispadján.

– Pozitívumként könyvelte el, hogy azon a találkozón kétgólos hátrányból egyenlítettek, vagy csalódott volt az öngólja miatt?
– Nem tekintem öngólnak, eltalált a labda, rólam pattant a kapuba – tehetetlen voltam. Kedves emlék marad számomra a meccs, mert bár a vendégek két gyors gólja megzavart minket, a második félidőben sikerült talpra állnunk.

– Megszerette a várost?
– A hétvégén költözöm a házamba, addig a hotelban lakom. Eddig egyszer indultam felfedező körútra, az az igazság, hogy lelomboz az itteni időjárás. Maga a környezet nagyszerű, olyan, mint egy ékszerdoboz, de három hete nem láttam a napot. Az állandó köd és eső elveszi a kedvemet a városnézéstől, nagyon várom már, hogy végre kiderüljön az ég.

Georges Leekens hívására várva

Lang Ádámot a Nemzetek Ligájáról, valamint a válogatottságról is faggattuk. Mint ismert, a mieink Görögországgal, Finnországgal és Észtországgal kerültek egy csoportba a szeptemberben kezdődő NL-ben.

„Szoros összecsapásra számítok a görögök, a finnek és az észtek ellen is – mondta a 25 esztendős védő. Noha tavaly év végén nem számított rám Bernd Storck szövetségi kapitány, bízom benne, hogy a válogatott élén őt váltó Georges Leekens bizalmat szavaz nekem. Még nem hívott fel a belga szakember, de biztos vagyok benne, hogy figyelemmel követi franciaországi pályafutásomat, bizakodva várom a jelentkezését. A válogatott kicsit elfáradt az elmúlt év második felére, de ugyanazok a futballisták vagyunk továbbra is, akik a kétezertizenhatos Európa-bajnoki szerepléssel megörvendeztették a szurkolókat. Az új szövetségi kapitánnyal a játékosok visszanyerhetik régi formájukat, és talán mentálisan is erősebbek leszünk.”

– Talán az első győzelem után a nap is kisüt...
– A legnehezebb időszakban is pozitívan kell hozzáállni a futballhoz, és akkor minden rendbe jön. Egy kibrusztolt, egygólos siker lendületet adna nekünk, ebben biztos vagyok. Remélem, hogy a Valenciennes elleni pénteki bajnokin megtörik a jég, és a csapat visszatalál a győzelem ösvényére. Természetesen az lenne a legjobb, ha a kezdőcsapat tagjaként én is hozzájárulhatnék a Nancy ötmeccses bajnoki nyeretlensége lezárásához.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik