Légiósok: Gazdag megtartása BL-címet hozhat a Philadelphiának

Vágólapra másolva!
2023.01.31. 11:58
null
Gazdag Dániel megtartása BL-címet hozhat a Philadelphiának (Fotó: Getty Images)
Mint arról korábban beszámoltunk, január elején Gazdag Dániel 2025-ig hosszabbította meg szerződését az amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Philadelphia Unionnal. Egy szakértő úgy véli, a magyar válogatott támadó maradásával a klub akár a CONCACAF Bajnokok Ligáját is megnyerheti.

Gazdag Dániel kiváló teljesítményt nyújtott az előző évadban döntőig jutó, ám ott a Los Angeles FC-vel szemben tizenegyespárbajban elbukó Philadelphia Unionnál, hiszen 37 bajnokin 24 gólt szerzett és 10 gólpasszt adott. A magyar válogatott támadóról elismerően beszélt Matt Doyle, az MLS Extra Time című műsorának szakértője, s úgy véli, Gazdag Dániel megtartása BL-címet is hozhat a Philadelphiának – szúrta ki a jenkifoci.hu.

„Gazdag esete jó példa arra, hogy egy klubnak nem kell mindig értékesíteni a legnagyobb értékeit. Gazdag Dániel remek szezont zárt az MLS-ben, a magyar válogatottban is jól teljesített, gólt lőtt Anglia ellen és a nemzeti csapat egyik fontos játékosa lett. Ezek után kétség sem férhetett hozzá, hogy lesznek érdeklődők iránta Európából. De a Philly úgy döntött, nem használja ki a gyors pénzszerzési lehetőséget és inkább hosszú távú szerződést kötött Gazdaggal. Az ilyen húzásoknak köszönhető, hogy a Philadelphia továbbra is az egyik favorit a bajnoki címre, sőt a CONCACAF Bajnokok Ligája megnyerésére is” – hangzott el az MLS Extra Time legújabb adásában.

A Philadelphia Union március 7-én kezdi meg szereplését a CONCACAF Bajnokok Ligája idei kiírásában, a nyolcaddöntőben a salvadori bajnok Alianza lesz az ellenfele.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik