Légiósok: Gazdag Dániel hamarosan hosszabbíthat Philadelphiában

P. T.P. T.
Vágólapra másolva!
2023.01.04. 11:03
null
Az immár Pro Comitatu díjas <strong>Gazdag Dániellel </strong>szerződést hosszabbítana az MLS-döntős Philadelphia (Fotó: Getty Images)
A Nemzeti Sport úgy tudja, a minap Pro Comitatu díjjal kitüntetett Gazdag Dániel hamarosan hosszabb távra kötelezi el magát a Philadelphia Unionhoz.

 

Eddig is tudtuk, hogy Kispesten és Philadelphiában roppant büszkék rá, most kiderült, szűkebb pátriájában is: a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés Pro Comitatu díjat adományozott a Petneházáról származó Gazdag Dánielnek. Az elismerést az kaphatja meg, akiről az illetékes testület úgy gondolja, kiemelkedő teljesítményével sokat tett a megye hírnevének öregbítéséért.

Márpedig nem kétséges: a kétezer lelkes Szabolcs megyei falu talán leghíresebb szülötte rászolgált a díjra. A kiskorában a labdát még a csodálatos környezetben fekvő petneházi pályán rugdosó Gazdag Dániel a Nyírsuli játékosaként hívta fel magára a Magyar Futball Akadémia figyelmét, a kispesti intézményben pallérozódva jutott el a Honvéd felnőttcsapatáig, amellyel bajnoki címet és Magyar Kupát is nyert. Már válogatott futballistának vallhatta magát, amikor 2021 májusában az Egyesült Államokba igazolt – azóta rengeteget tett azért, hogy a Philadelphia Union az észak-amerikai profi liga (MLS) legjobbjai közé emelkedjen. Különösen a 2022-es idényben alkotott maradandót, egyik klubrekordot döntötte meg a másik után, oroszlánrészt vállalt abban, hogy fennállása során először a Union bajnoki döntőt vívhasson. A tengerentúlon is legalább annyira megbecsülik, mint idehaza, nem csoda, hogy a Philadelphia vezetői mindent megtesznek azért, hogy még évekig a csapatban játsszon.

Nos, a Nemzeti Sport értesülése szerint hamarosan bejelentik, hogy Gazdag Dániel szerződést hosszabbít a klubbal. A 18-szoros válogatott középpályás korábban beszélt arról lapunknak, hogy csak megfelelő ajánlat esetén váltana, és bár úgy tudjuk, az elmúlt időszakban nem volt hiány érdeklődőből, hamarosan pezsgőt bonthatnak a Union-drukkerek: egyik kedvenc játékosuk hosszabb távú megállapodást írhat alá. Ezzel a klub egyik legjobban fizetett futballistájává válik – ez is elismerés a javából.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik