Légiósok: „Eppel képes megfelelni az elvárásoknak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.09. 13:15
null
Eppel Márton, a Kajrat légiósainak egyike (Fotó: fckairat.com)
2018-hoz képest alaposan átalakult a Kajrat Almati kerete, a kazah ezüstérmestől ugyanis a legtöbb légiós távozott. Mindössze hárman maradtak, köztük Eppel Márton, akik képesek megfelelni az edzői elvárásoknak.

 

A Kajrattól legutóbb a 48-szoros magyar válogatott középpályás, Elek Ákos távozott, aki hat és fél év után tért vissza a Vidihez. De szintén távozott a szezon végén Sheldon Bateau (Trinidad és Tobago), Ivo Ilicevic (Horvátország), Isael és Juan Felipe (mindkettő Brazília).

Csupán három külföldi maradt, a fehérorosz védő, Sziarhej Palicevics, az ukrán csatár, Aderinsola Eseola, illetve a 2017-ben a Honvéddal magyar bajnok és gólkirály Eppel Márton.

A Sports.kz portálnak a Kajrat egykori játékosa, korábbi kazah szövetségi kapitány, Szergej Gorohovogyackij elmondta, szerinte azért hárman maradtak, mert ők azok, akik képesek valóra váltani az új edző, a mindössze 30 éves Alekszej Spilevszkij elképzeléseit.

A portál szakértője, Halimzsan Jerzsanov úgy fogalmazott, a kreatív Isael távozása a legnagyobb veszteség, másrészről viszont ha a klub most arra összpontosít, hogy hazai játékosokra építsen, akkor három-négy komolyabb légiós is elég lehet a célok eléréséhez.

„Kínában, Dél-Koreában és Japánban három vagy négy külföldi játékos is elég ahhoz, hogy egy klub megfelelő színvonalú játékot produkáljon. A kínai csapatok így törtek fel Ázsia legjobbjai közé, ott többségben vannak a hazai labdarúgók. Ebben a tekintetben meg kell tanulnunk tőlük” – mondta.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik