Légiósok: Én vagyok az első számú jelölt – Nagy Ádám

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2019.08.08. 18:49
null
Nagy Ádám várja az új kalandot (Fotó: bcfc.co.uk)
Játszani és fejlődni akar a Bristol Cityben Nagy Ádám, aki már szombaton pályára léphet új klubjában.

 

Amiről már napok óta írtunk, bekövetkezett: a 33-szoros válogatott középpályás, Nagy Ádám, aki 2016-ban a Ferencvárosból szerződött Bolognába, csütörtökön az angol másodosztályú Bristol Cityhez szerződött.

„Már túl is vagyok az első edzésen – mondta a Nemzeti Sportnak csütörtök kora délután. – Gyorsan pörögtek az események: a múlt szombati edzőmeccs után két szabadnapot kaptunk, és ennek a szokottnál is jobban örültem, hazaértem édesapám születésnapjára, nemcsak telefonon köszönthettem fel. Budapesten ért a hír, hogy mehetek Ferihegyre, de nem Bolognába, hanem Bristolba kell repülnöm az engem képviselő CMG vezetőivel, mert az ügynökeim munkája révén létrejött az egyezség. Ám új csapatomnál éppen a csütörtöki volt a pihenőnap, így csak tíz játékos volt kint a pályán, a többiekkel pénteken találkozom először. Még meg kell szervezni, hogy visszamehessek Bolognába, elhozom a cuccaimat, elköszönök mindenkitől, és lezárom azt a fejezetet.”

Kezdődik egy új kaland.

Mint írtuk, Nagy Ádámot több klub is kereste, így adódik a kérdés: miért épp a Bristolt választotta, amely olasz hírek szerint 2.5 millió eurót (mintegy 810 millió forintot) fizetett érte a Bolognának?

„Szerencsére több lehetőségem is volt – mondta a középpályás. – Annak ellenére, hogy a tavaszom semmisnek volt tekinthető. Többször beszéltem Lee Johnson vezetőedzővel, aki mindig hangsúlyozta: a posztomra keres embert, én vagyok az első számú jelöltje, bízik bennem. Az internet révén könnyen okosnak érezheti magát az ember, rákerestem a klubra, a stadionra, a tavalyi eredményekre, de ami a legfontosabb: játszani akartam, és itt lesz lehetőségem. Tudom azt is, hogy sokan visszalépésnek tekintik ezt, de én nem így gondolom: maradhattam volna a szerződésem szerint Bolognában, egy három éve ismert közegben, és elüldögélhettem volna a kispadon – ám ki akartam lépni a komfortzónából, egy idegen közegben, teljesen más jellegű bajnokságban is meg akarom mutatni, mire vagyok képes. Egy új kezdet mindig izgalmas kihívás. A futballpiacon huszonnégy évesen nem számítok fiatalnak, de rengeteget akarok tanulni, fejlődni, futballistaként is, emberként ugyanúgy, ezért igent mondtam a Bristolnak. Itt csak tapasztaltabb futballista lehetek. Tudom, ez másodosztály, de mégis Anglia, a figyelem középpontjában van ez a bajnokság is, egyáltalán nem hiszem, hogy egy holland vagy belga első liga jobb lenne ebben a helyzetben.”

És pörögnek az események: Lee Johnson már arról kérdezte a magyar játékost, készen áll-e a szombati, Birmingham elleni bajnokira és a jövő keddi, QPR elleni Ligakupa-meccsre. Határozott „yes” volt a válasz.

„Hatalmas motiváció van bennem – folytatta Nagy Ádám. – Nem volt könnyű a kispadról végignézni a meccseket, alig várom, hogy újra folyamatosan játszhassak, a futball intenzitásával errefelé nincs gond, ez a válogatott miatt is fontos nekem. Az edzőpálya kitűnő, minden adva van a fejlődéshez. A dédelgetett álmaimról meg nem mondtam le, világos volt, hogy Bolognából el kell jönnöm.”

A Bristol City nagyon aktív a játékospiacon, az angol sporthírekbe nemrég azzal a nagyszerű üzlettel került be, amely Adam Websterhez köthető. A belső védőt egy éve 3.5 millió fontért (mintegy 1.3 milliárd forintért) vette az Ipswichtől, az idény során 47 mérkőzésen játszott a Nagy Ádámhoz hasonlóan 1995-ös születésű futballista, akiért a minap 20 millió fontot (mintegy 7 milliárd forintot) adott a Premier League-ben szereplő Brighton.

„Igen, hallottam erről a transzferről, és nem tagadom, vonzott, amit ezzel kapcsolatban hallottam – reagált Nagy Ádám. – Lee Johnson mondta nekem, hogy a csapat irányítása, a feljutásra való törekvés mellett az egyének felépítése is fontos neki, és lám, van is ebben sikere.”

Új kaland kezdődik. Már szombaton a Bristol mezében futballozhat Nagy Ádám.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik