Légiósok: Elek Ákos dicsérte Kleinheisler Lászlót

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.29. 13:25
null
Elek Ákosék keményen dolgoznak az aranyéremért (Fotó: Fckairat.com)
A kiváló csapatszellem és a tudatos felkészülés volt a magyar futballválogatott jó Európa-bajnoki szereplésének a titka, erről Elek Ákos mesélt a Sports.kz portálnak. A Kajrat Almati középpályása dicsérte Kleinheisler Lászlót, de azt mondta, reméli, ezúttal nem az Asztana, hanem az ő csapata nyeri az aranyérmet.

 

19 forduló után a kazah labdarúgó-bajnokság második helyén áll a Kajrat Almati, amely Elek Ákossal a soraiban legutóbb a nagy rivális Ordabaszi otthonában győzött 2–0-ra.

„Nagyon jó formában vagyunk, minden edzésen keményen dolgozunk, hogy erősebbé váljunk. Megnőtt az önbizalmunk, ehhez nagyon kellett az Ordabaszi elleni két siker, előbb a kupa elődöntőjében, majd a bajnokságban” – nyilatkozta Elek Ákos a Sports.kz portálnak adott interjújában.

A magyar válogatott középpályás elmondta, két-három olyan kazah klub van, amely kimagaslik a mezőnyből, de többi csapat ellen is meg kell küzdeni a jó eredményért. Szerinte mindenhol törekednek a jó futballra, de néhány pálya katasztrofális állapotban van, és nehéz rajtuk kombinatív játékot bemutatni.

Eleket faggatták a tavalyi sikeres Európa-bajnoki szereplésről, és persze a korábbi kazah kapitány, Bernd Storck szerepéről is

„Az Eb előtt több mint egy hónapot céltudatosan készültünk, ezalatt komoly ellenfelekkel játszottunk, ez pozitív hatással volt mindenkire a verseny előtt. Azt hiszem, a jó csapatmunka mellett fontos volt, hogy minden mérkőzésen kiváló szellemben egymásért is küzdöttünk. Ez így együtt segített abban, hogy kiváló eredményeket érjünk el” – mondta.

Elek számára mindegyik Eb-mérkőzés felejthetetlen volt, de talán a Portugáliával szembeni 3–3-ra emlékszik vissza a legszívesebben. „Számomra nagy élmény volt, hogy a világ egyik legjobb játékosa, Cristiano Ronaldo ellen játszhattam” – tette hozzá.

Elmondta, kazahsztáni szerződése előtt kikérte Storck véleményét is, de arra a kérdésre nem tudott választ adni, hogy a német szakember miért volt sikeres a magyarokkal, és miért bukott meg a kazah válogatott élén.

Kleinheisler Lászlóval kapcsolatban úgy fogalmazott, az Asztana technikás, jó kezdősebességgel megáldott, mindkét lábbal jól lövő játékossal erősített. „Azért személy szerint remélem, hogy nem lesz bajnok az Asztana, és a címet a Kajrat szerzi meg. Ez a célunk, és keményen dolgozunk az aranyéremért. Sajnáljuk, hogy a szezon elején annyi pontot veszítettünk, de próbáljuk tartani a lépést, és nem adjuk fel. Szeretnénk a szurkolóinkkal aranyérmet ünnepelni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik