Légiósok: Egyértelmű célom a válogatott – Holman Dávid

Vágólapra másolva!
2020.12.19. 14:29
A Slovan Bratislava ötszörös magyar válogatott játékosa, Holman Dávid az őt képviselő Center Sport menedzseriroda Facebook-oldalának értékelte a 2020-as esztendőt, beszélt a nemzeti csapatról is, melyben idén nem léphetett pályára, de jövőre szeretne visszatérni az együttesbe.

„Felemás érzéseim vannak – kezdte évértékelőjét Holman Dávid, a Slovan támadó középpályása, aki az ősszel 15 bajnokin nyolc gólt szerzett, három gólpasszt adott klubjában.– A koronavírus persze senkinek sem könnyítette meg a dolgát, de a miénket különösen megnehezítette, a Bajnokok Ligája selejtezőjében a vírus miatt nem is tudtunk pályára lépni. Tavasszal megnyertük a bajnokságot és a kupát is, bár folyamatosan játszottam, az akkori edzőnknél nem éreztem annyira a bizalmat. Volt olyan meccs is tavaly, amikor mesterhármast lőttem, hatvan perc után mégis lecserélt. Az őszi idény az említett nehézségek miatt a csapatnak sem indult a legjobban, de azt tudtuk, hogy nem leszünk képesek mindig olyan kimagaslóan jó teljesítményt nyújtani, mint az előző szezonban. Amióta itt vagyok, először fordult elő, hogy idény közben edzőt váltottunk és az új tréner már teljes mértékben bízik bennem, a mérkőzések nagy részét végigjátszom. A legfontosabb, hogy a sérülések elkerülnek, és minél többet játszom, annál inkább érzem magamon, hogy egyre jobb teljesítményre vagyok képes, jönnek a gólok és a gólpasszok is.„Felemás érzéseim vannak – kezdte évértékelőjét Holman Dávid, a Slovan támadó középpályása, aki az ősszel 15 bajnokin nyolc gólt szerzett, három gólpasszt adott klubjában.– A koronavírus persze senkinek sem könnyítette meg a dolgát, de a miénket különösen megnehezítette, a Bajnokok Ligája selejtezőjében a vírus miatt nem is tudtunk pályára lépni. Tavasszal megnyertük a bajnokságot és a kupát is, bár folyamatosan játszottam, az akkori edzőnknél nem éreztem annyira a bizalmat. Volt olyan meccs is tavaly, amikor mesterhármast lőttem, hatvan perc után mégis lecserélt. Az őszi idény az említett nehézségek miatt a csapatnak sem indult a legjobban, de azt tudtuk, hogy nem leszünk képesek mindig olyan kimagaslóan jó teljesítményt nyújtani, mint az előző szezonban. Amióta itt vagyok, először fordult elő, hogy idény közben edzőt váltottunk és az új tréner már teljes mértékben bízik bennem, a mérkőzések nagy részét végigjátszom. A legfontosabb, hogy a sérülések elkerülnek, és minél többet játszom, annál inkább érzem magamon, hogy egyre jobb teljesítményre vagyok képes, jönnek a gólok és a gólpasszok is.

Holman Dávidnak amiatt lehet hiányérzete, hogy miután 2019-ben bemutatkozott a válogatottban, és öt meccsen is lehetőséget kapott Marci Rossitól, 2020-ban nem került be a keretbe, de jövőre szeretne visszatérni.

„Marco Rossival nem beszéltem mostanában. Az biztos, hogy akik az őszi mérkőzéseken szerepeltek, azok előnyt élvezhetnek a következő kerethirdetéseknél. Ezzel együtt nekem csak arra kell összpontosítanom, hogy a klubomban a lehető legjobbamat nyújtsam. Örülök a társak sikereinek, nem riválisként tekintek a srácokra, úgy vélem, ahogy korábban is, úgy az Európa-bajnokságon is tudnánk együtt segíteni a csapatnak, Kalmár Zsolttal és Szoboszlai Dominikkel is. A nemzeti tizenegyben játszani számomra mindig is óriási megtiszteltetés volt, és természetesen a jövő évre vonatkozóan egyértelmű célom, hogy visszatérhessek a csapatba.”

Holman a menedzsmentje Facebook-oldalának adott interjúban elmondta, továbbra is jó döntésnek érzi, hogy 2017-ben a Slovanhoz szerződött, és szívesen maradna hosszabb távon is a pozsonyiaknál.

Holman Dávid: Egyértelmű cél a válogatott – interjú

Ügyfelünk, a magyar válogatott Holman Dávid, a Slovan Bratislava...

Közzétette: Center Sport2020. december 19., szombat

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik