Szalai Attila már a nyáron klubot vált? (Fotó: AFP)

Szalai Attila 2021 januárjában szerződött a török élvonalba a Fenerbahcéhoz, és egyből alapembere lett a bajnoki címért küzdő, jelenleg második helyen álló együttesnek. Sőt, kiváló teljesítményéről rendszeresen cikkeznek a török lapok is. Legutóbb vasárnap, amikor gólt szerzett a Kasimpasa elleni, 3–2-re megnyert mérkőzés 40. percében.

A 23 éves belső védő ráadásul a magyar válogatott védelmében is kulcsszerepet tölt be, így török sajtóhírek szerint több európai topcsapatnak is felkeltette a figyelmét. Március végén a Premier League-ben szereplő Leicester City érdeklődésről lehetett olvasni, akkor a török fanatik.com információiból az derült ki, hogy a Fenerbahce legalább 25 millió eurót kérne fiatal védőjéért 2021 nyarán. 

A szintén török sporx.com hétfőn arról írt, hogy a spanyol élvonalban jelenleg negyedik, de a listavezető Atlético Madridtól mindössze három pontra lévő, El-címvédő Sevilla is szeretné a soraiban tudni a magyar válogatott játékost. A spanyol csapat nyáron értékesítheti a 2020–2021-es idényben parádésan futballozó, 22 éves francia Jules Koundét, s a helyére újabb tehetséget keres. 

A sporx.com is megemlíti, hogy a Fenerbahce legalább 25 millió eurót kérne a magyar válogatott védőért, de ajánlatokat csak a nyári – részben magyar rendezésű – Európa-bajnokság után hallgat meg, mert azt reméli, ott még feljebb mehet a télen szerződtetett védő vételára.