Légiósok: Egy sikeres Eb vagy két-három jó meccs nem elég – Filipovics

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.02.10. 19:15
null
Huszti nem anyagi szempontból volt Filipovics legnagyobb sikere (Fotó: AFP)
Filipovics Vladan, a napokban a kínai Csangcsun Jatajhoz szerződő Huszti Szabolcs menedzsere a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, nem anyagilag volt nagy siker számára Huszti Kínába szerződése. Hozzátette, légiósaink jó teljesítménye segítheti más magyar játékosok külföldre szerződését, és bár az Európa-bajnokság után picit csalódott, de bebizonyosodott, hogy több kell egy Eb-nél és néhány jó meccsnél ahhoz, hogy felfigyeljenek a magyar futballistákra.

„Korábban azt nyilatkoztam, hogy ez az igazolás az egyik legnagyobb sikerem, hozzátenném azonban, hogy nem anyagi szempontból – mondta Filipovics Vladan Huszti Szabolcs átigazolásáról. – Manapság a kínai csapatok bárkit megvásárolhatnak. Van ugyan öt-tíz olyan játékos – például Cristiano Ronaldo, Lionel Messi vagy Zlatan Ibrahimovic –, aki nem szeretne oda menni, rajtuk kívül azonban a többiek sorba állnak, hogy Kínába igazolhassanak. Azért is mondtam, hogy ilyen nagy konkurencia mellett – főleg úgy, hogy nemrégiben csökkentették a külföldi játékosok számát – nagy dolog, hogy egy magyar játékos oda tud szerződni. Pláne egy olyan csapathoz, amely néhány nappal korábban 22 millió euróért igazolt csatárt a Watfordtól. Husztit ismerték, tudták mire képes. Odatette magát, hiszen nem csak a pénz miatt ment oda, hanem segíteni. Ezért a klub mindent megtett, hogy visszaszerezze.

Arra a kérdésre, hogy Huszti karrierje, ahogyan a klubjai nyilatkoznak róla, mennyire segíti a többi magyar labdarúgó külföldre szerződését, a következőt mondta:

„Nagyon sokat. Én mindig azt mondom, hogy a magyar labdarúgók külföldi jó teljesítménye csak segíti a többieket. Sokkal könnyebb tárgyalni, magyar játékost ajánlani, ha olyan futballistákat tudunk példának felhozni, mint Huszti Szabolcs, vagy korábban Gera Zoltán, Juhász Roland, Király Gábor és Dzsudzsák Balázs.”

A menedzser ugyan bízott benne, hogy a sikeres Európa-bajnoki szereplés után több magyar játékos is külföldre, illetve a már ott játszók erősebb csapathoz kerülhetnek, azonban bebizonyosodott, hogy néhány jó meccsnél vagy egy Európa-bajnokságnál több kell – például a folyamatos jó teljesítmény.

„Nagyon érdekes, mert a nyári Európa-bajnokság után én nagyon bíztam benne, hogy sikeres lesz az átigazolási időszak. Sajnos – ahogy láttuk – ez nem jött össze, egy-két játékosnak ugyan sikerült átigazolnia, a többség azonban maradt a helyén. Nekem is csalódás volt ez, nem gondoltam volna, hogy ez fog történni. Ez az eset sajnos megmutatta, egy sikeres Európa-bajnokság vagy két-három jó meccs nem elég ahhoz, hogy a klubok sorba álljanak a magyar játékosokért. Nagyon fontos, hogy a futballisták éveken keresztül, folyamatosan jól teljesítsenek saját klubjukban és a válogatottban egyaránt, valamint a magyar csapatok is elérjenek valamilyen eredményt, mert arra már nem lehet azt mondani, hogy csak véletlen volt. Szerencsére most télen sikerült néhány Eb-n szereplő játékost tovább vinni, de – láthatjuk – nem Európába” – zárta gondolatait Filipovics.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik