Légiósok: „Démon a pontrúgásoknál; klasszis karmester lesz” – Szoboszlait méltatják Angliában

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.11.18. 12:11
null
Szoboszlai Dominik az előző BL-kiírásban a Liverpool ellen is bizonyíthatott (Fotó: Török Attila)
„Európa legjobb formában lévő játékosa? Az Arsenallal is kapcsolatba hozott Szoboszlai a naggyá válás útján” – írja vezető anyagában az angol goal.com, amely portrét közölt a 20 esztendős magyar középpályásról, ebben több szakértő megszólalásait is idézve, valamint a lehetséges jövőjét elemezve.

A goal.com cikkében kiemeli, a koronavírus miatti szünet óta, azaz május vége, 24 tétmeccsen 13 gólt és 20 gólpasszt jegyez a magyar labdarúgó, aki 2020-ban szintet lépett. Tom Maston kissé talán nagyvonalú, mégis jól csengő statisztikával érzékelteti, mennyire hatékony a kanadai pontok terén a magyar labdarúgó: az előző idényben Thierry Henry PL-rekordját beérő Kevin De Bruyne 35 meccsen adott 24 gólpasszt – igaz, az osztráknál egy-két polccal magasabbra helyezett angol ligában.

A szerző szerint az csak hab azon a bizonyos tortán, hogy a válogatottal is jól megy Szoboszlainak – kilőtte a csapatot az Európa-bajnokságra az Izland ellen pótselejtező 92. percében szerzett szólógóljával.

„Egy igazi démon a rögzített helyzeteknél, de még ismertebb arról, ahogyan a játékostársait képes helyzetbe hozni, inkább előkészít, mint maga váltaná gólra a helyzeteket. Már most remek karmester, s kétségünk ne legyen, a világ egyik legjobb irányító középpályása válhat belőle. A legjobban a középpálya bal szélén érzi magát, innen húzhat befelé, kihasználva a nagyon jó jobb lábát” – jellemzi Szoboszlait a cikk.

A goal.com címlapja szerda délelőtt
A goal.com címlapja szerda délelőtt

A goal.com angol lap lévén az Arsenal korábbi érdeklődésére fűzi fel Szoboszlai történetét, megpendítve, képességei alapján remek utódja lehetne az elmúlt hónapokban jegelt, formahanyatláson átesett Mesut Özilnek. Ám a korábban általunk is idézett Lothar Matthäus szavai alapján kiemelik, jelen állás szerint arra lehet a legjobb esély, hogy Németországban, az RB Leipzignél folytassa a karrierjét.

„Januárban Lipcsébe költözhet ő is, de meggyőződésem, hogy szinte minden európai topklub listáján ott a neve – a Bayernén is. Magyarországon már a nagy Puskás Ferenccel hasonlítják néha össze. Igazi gyöngyszem a srác, olyan, mint például Kai Harvertz. Nagyszerű játékos, aki néha középen kap szerepet, máskor pedig kimozog a szélekre és ott kezd akciót” – mondta Szoboszlairól a korábbi magyar szövetségi kapitány.

A lap nem felejti el megemlíteni, a Red Bull Salzburg milyen remekül építi fel a fiatal játékosait, s hány csiszolatlan gyémántot fedeztek már fel. Erling Haaland és Minamino Takumi után most Szoboszlai Dominikkal folytatódhat a sor?

„Bárki is szerzi meg Szoboszlai Dominik aláírását, nagyon-nagyon szerencsés. Alig 25 millió euróért cserébe hagyhatja el a Red Bull Salzburgot” – utal a játékospiaci árakhoz mérten viszonylag alacsony kivásárlási árára a Twittere írt ajánlójában a goal.com.


Jesse Marsch, a Salzburg vezetőedzője mindenesetre egy amerikai podcastban arról beszélt, valószínűtlen, hogy csapata a téli átigazolási időszakot követően is meg tudná tartani a 20 éves magyart.

„Könnyen megeshet, hogy Szoboszlai Dominikért sok klub bejelentkezik a télen – nyilatkozta a Fútbol című műsorban Marsch. –  Elképesztő tehetség, és amikor fiatal labdarúgókkal dolgozunk, örülnünk kell, ha eljutnak odáig, hogy nagyobb klubok érdeklődését is felkeltik, és esetleg magasabb szinten is bizonyíthatják a tudásukat. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de meglepődnék, ha Dominik a téli átigazolási időszak végén még Salzburgban lenne.”         

Nem a goal.com az első komoly presztízsű külföldi lap, amely az elmúlt napokban kiemelten foglalkozik Szoboszlai Dominikkal. Az előző hét végén a spanyol As közölt összeállítást a 12-szeres válogatott labdarúgóról. Ebben „a magyarok legbriliánsabb tehetsége” jelzővel illették őt, és többek között azt hangsúlyozták, nagyon is lehetséges lehet, hogy az állítólag iránta szintén érdeklődő Real Madrid futballistájává váljon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik