Szoboszlai Dominik az előző BL-kiírásban a Liverpool ellen is bizonyíthatott (Fotó: Török Attila)

A goal.com cikkében kiemeli, a koronavírus miatti szünet óta, azaz május vége, 24 tétmeccsen 13 gólt és 20 gólpasszt jegyez a magyar labdarúgó, aki 2020-ban szintet lépett. Tom Maston kissé talán nagyvonalú, mégis jól csengő statisztikával érzékelteti, mennyire hatékony a kanadai pontok terén a magyar labdarúgó: az előző idényben Thierry Henry PL-rekordját beérő Kevin De Bruyne 35 meccsen adott 24 gólpasszt – igaz, az osztráknál egy-két polccal magasabbra helyezett angol ligában.

A szerző szerint az csak hab azon a bizonyos tortán, hogy a válogatottal is jól megy Szoboszlainak – kilőtte a csapatot az Európa-bajnokságra az Izland ellen pótselejtező 92. percében szerzett szólógóljával.

„Egy igazi démon a rögzített helyzeteknél, de még ismertebb arról, ahogyan a játékostársait képes helyzetbe hozni, inkább előkészít, mint maga váltaná gólra a helyzeteket. Már most remek karmester, s kétségünk ne legyen, a világ egyik legjobb irányító középpályása válhat belőle. A legjobban a középpálya bal szélén érzi magát, innen húzhat befelé, kihasználva a nagyon jó jobb lábát” – jellemzi Szoboszlait a cikk.

A goal.com címlapja szerda délelőtt

A goal.com angol lap lévén az Arsenal korábbi érdeklődésére fűzi fel Szoboszlai történetét, megpendítve, képességei alapján remek utódja lehetne az elmúlt hónapokban jegelt, formahanyatláson átesett Mesut Özilnek. Ám a korábban általunk is idézett Lothar Matthäus szavai alapján kiemelik, jelen állás szerint arra lehet a legjobb esély, hogy Németországban, az RB Leipzignél folytassa a karrierjét.

„Januárban Lipcsébe költözhet ő is, de meggyőződésem, hogy szinte minden európai topklub listáján ott a neve – a Bayernén is. Magyarországon már a nagy Puskás Ferenccel hasonlítják néha össze. Igazi gyöngyszem a srác, olyan, mint például Kai Harvertz. Nagyszerű játékos, aki néha középen kap szerepet, máskor pedig kimozog a szélekre és ott kezd akciót” – mondta Szoboszlairól a korábbi magyar szövetségi kapitány.

A lap nem felejti el megemlíteni, a Red Bull Salzburg milyen remekül építi fel a fiatal játékosait, s hány csiszolatlan gyémántot fedeztek már fel. Erling Haaland és Minamino Takumi után most Szoboszlai Dominikkal folytatódhat a sor?

„Bárki is szerzi meg Szoboszlai Dominik aláírását, nagyon-nagyon szerencsés. Alig 25 millió euróért cserébe hagyhatja el a Red Bull Salzburgot” – utal a játékospiaci árakhoz mérten viszonylag alacsony kivásárlási árára a Twittere írt ajánlójában a goal.com.


Jesse Marsch, a Salzburg vezetőedzője mindenesetre egy amerikai podcastban arról beszélt, valószínűtlen, hogy csapata a téli átigazolási időszakot követően is meg tudná tartani a 20 éves magyart.

„Könnyen megeshet, hogy Szoboszlai Dominikért sok klub bejelentkezik a télen – nyilatkozta a Fútbol című műsorban Marsch. –  Elképesztő tehetség, és amikor fiatal labdarúgókkal dolgozunk, örülnünk kell, ha eljutnak odáig, hogy nagyobb klubok érdeklődését is felkeltik, és esetleg magasabb szinten is bizonyíthatják a tudásukat. Meglátjuk, mit hoz a jövő, de meglepődnék, ha Dominik a téli átigazolási időszak végén még Salzburgban lenne.”         

Nem a goal.com az első komoly presztízsű külföldi lap, amely az elmúlt napokban kiemelten foglalkozik Szoboszlai Dominikkal. Az előző hét végén a spanyol As közölt összeállítást a 12-szeres válogatott labdarúgóról. Ebben „a magyarok legbriliánsabb tehetsége” jelzővel illették őt, és többek között azt hangsúlyozták, nagyon is lehetséges lehet, hogy az állítólag iránta szintén érdeklődő Real Madrid futballistájává váljon.