Légiósok: Biztos, hogy jó döntést fog hozni – Doll Szoboszlairól

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 16:52
null
Thomas Doll szerint Szoboszlai Dominiknak át kell gondolnia, mikor vált klubot, és hova érdemes átigazolnia (Fotó: AFP)
Thomas Doll, a Ferencváros korábbi vezetőedzője szerint Szoboszlai Dominiknak az esetleges klubváltása előtt a fejlődési lehetőséget kell szemmel tartania, és az is fontos, hogy ne a pénz legyen a motiváló tényező.

„Ami fontos, hogy most van egy csapata, ahol rendszeresen játszik – mondta Thomas Doll a Digi Sportnak adott interjújában.A kispadon ülni – nos, az nem segíti elő a fejlődést. Néha talán jobb várni egy-két évet, főképp, hogy a Salzburgnak nagyon jó a klubfilozófiája. Szoboszlai lendületben van, mesterhármast ért el, előtte is gólt lőtt, és tagja a válogatottnak. A számára fontos emberekkel meg kell beszélnie, hogy melyik a legjobb pillanat a váltásra, és fontos, hogy a fő kérdés ne a pénz legyen, sokkal inkább a fejlődési lehetőségek.”

A volt Ferencváros-edzőnek is volt pár nagy klubváltása játékosként, így átérzi Szoboszlai mostani helyzetét.

„Én is hasonló helyzetben voltam, mikor kicsit idősebb koromban, 24 évesen döntenem kellett, amikor is először Nyugat-Németországba, a Hamburgba, majd a Lazióba szerződtem. Ám ő még nagyon fiatal, és végig kell gondolnia azt is, hogy egy nagyobb csapatnál óriási lehet a konkurencia, így ez megnehezíti a helyzetét – még akkor is, ha nagyon nagy tehetség. De biztos vagyok benne, hogy jó döntést fog hozni” – mondta Doll.

Doll szerint korábbi klubja, a Lazio középpályássora az egyik legerősebb a Serie A-ban, ezért nehéz feladat lenne Szoboszlainak, ha be akarná verekedni magát a kezdőbe. Doll azonban úgy látja, elég erős lehet hozzá a magyar labdarúgó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik