Légiósok: Balogh Botond betalált Buffonnak – öngól és 0–4

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.01.14. 17:23
null
Balogh Botond (4) becsúszva próbált menteni, de a kapuba került a labda – <a href="https://streamja.com/PpWqM"><strong>A VIDEÓÉRT KATT A KÉPRE!</strong></a>
Az olasz másodosztályú labdarúgó-bajnokság, a Serie B 20. fordulójában Balogh Botond öngólja után 4–0-s vereséget szenvedett a Parma a Bari vendégeként.

A Serie B-ben a feljutásért, illetve a feljutásért vívandó osztályozóért harcoló csapatok közül a 20. forduló előtt a Bari csak 3 ponttal előzte meg a Parmát. A két együttes szombati meccsét megelőzően a Parma kedden a rendes játékidőben 1–1-re végzett az Olasz Kupában az Inter vendégeként, és csak a hosszabbításban kapott ki 2–1-re. Azt a meccset végigjátszotta a Parma magyar válogatott védője, Balogh Botond, aki ezt követően a Bari elleni szombati idegenbeli mérkőzésen is bekerült a kezdőcsapatba – bajnoki meccsen negyedszer ebben az idényben (összesen pedig a hatodik bajnokiját játszotta az évadban).

Ez a mérkőzés azonban aligha marad meg jó emlékként a magyar játékos számára. Az ötödik percben ugyanis a marokkói válogatott Valid Seddira lövésénél próbált becsúszva keresztezni, de a saját kapujába talált, Gianluigi Buffon nem tudott védeni. Egyes források – így például a Parma honlapja – ugyan a marokkói támadónak adták a találatot, de többek között a Serie B hivatalos honlapja is öngólként könyvelte el, más kérdés, hogy inkább csak felpattant a magyar játékoson a labda, ha nem ér bele, valószínűleg akkor is kapura megy.

Ezt követően további három gólt szerzett a Bari, kettőt 11-esből – mindkét büntetőt Seddira értékesítette. A Parma így 4–0-ra elveszítette a rangadót, amelyet Balogh végigjátszott. Az első 11-est megelőzően a magyar védő szabálytalankodott, a negyedik gólt pedIg mellőle fejelte Eddy Salcedo.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

Az ugyancsak az olasz másodosztályban szereplő Nagy Ádám a lecserélése előtt 68 percet játszott a Cittadellától hazai pályán 2–1-es vereséget szenvedő Pisában. A 20. fordulóból ugyan néhány meccs még hátravan, de a szombat kora délutáni program után a Parma a 7., a Pisa az 5. helyen állt, a bajnokságot a Frosinone vezeti a 2. helyen álló Reggina és a 3. Bari előtt.

PROFI, ÉLVONALBELI VAGY MÁSODOSZTÁLYÚ BAJNOKSÁGBAN SZEREPLŐ MAGYAR LÉGIÓSOK, VOLT VAGY JELENLEGI FELNŐTT-, ILLETVE U-VÁLOGATOTT JÁTÉKOSOK SZOMBATI MÉRKŐZÉSEI

OLASZORSZÁG
SERIE B (II. o.)

Bari–Parma 4–0
Parma: Balogh Botond kezdett, végigjátszotta a meccset, az 5. percben öngólt vétett.
Pisa–Cittadella 1–2
Pisa: Nagy Ádám kezdett, a 69. percben lecserélték.

ANGLIA
Championship (II. o.)

Middlesbrough–Millwall 1–0
Millwall: Callum Styles kezdőként végigjátszotta a meccset.

HOLLANDIA
Eredivisie

Heerenveen–AZ 0–2
AZ: Kerkez Milos kezdett és végig is játszotta a mérkőzést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik