Légiósok: Azt mondták, itt a vége! – Nagy Gergely

Vágólapra másolva!
2020.11.10. 07:24
null
Nagy Gergely (Fotó: AE Lárisza)
A Lárisza kapusa, Nagy Gergely elképesztő pillanatokat élt át vasárnap: a Lamia elleni mérkőzés előtt néhány perccel jelezték a csapatoknak, nem lehet lejátszani a bajnokit.

Nem akart hinni a szemének – Nagy Gergely, a görög élvonalbeli Lárisza magyar kapusa és társai a bemelegítésnél tartottak a Lamia elleni bajnoki előtt néhány perccel, amikor többen is beszaladtak a pályára, és szóltak a játékosoknak, hogy „Finish!”, vagyis „Vége!”

„Elképesztő jeleneteknek lehettünk szemtanúi, ilyenben még sosem volt részem   – mondta lapunknak Nagy Gergely, a Lárisza 26 esztendős kapusa, utalva a vasárnap délutáni, Lamia elleni bajnoki előtti percekre. – Kezdjük a legelején! Csütörtökön szokás szerint teszteltek minket, s egy társamnak pozitív lett az eredménye. Ő kiesett, de szerencsére enyhe tüneteket, azokat is csak rövid ideig tapasztalt. Viszont a szobatársát és a masszőrt is tesztelték ezután, hiszen szoros kapcsolatba kerültek egymással, ráadásul huzamosabb ideig. Az eredmény gyorsan megszületett: mindketten elkapták a vírust. Ennek ellenére természetesen kiálltunk volna, vasárnap reggel azonban még hárman jelezték, nem érzik jól magukat. Nehéz helyzetbe kerültünk, de így is játszani akartunk. A történteket persze jelezni kellett a Görög Labdarúgó-szövetségnek, amely a sportminiszterrel is tartotta a kapcsolatot. Nem érkezett válasz, mi pedig már a bemelegítésnél tartottunk, sőt annak is az utolsó szakaszánál, amikor az ügyvezetőnk és mellette mások is beszaladtak a pályára, mondván, itt a vége, a sportminiszer elővigyázatosságból nem engedte, hogy lejátsszuk a mérkőzést. Nem mindennapi pillanatokat éltünk meg.”

Honfitársunk csapata, a Lárisza a 11. helyet foglalja el a tizennégy csapatos bajnokságban, az igazsághoz tartozik ugyanakkor, hogy két bajnokija is elmaradt.

„Nagyon csalódottak voltunk, hiszen az utóbbi két bajnokin végre jól szerepeltünk, szereztünk négy pontot, s úgy terveztük, ha legyőzzük a sereghajtó Lamiát, felzárkózunk a középmezőnyhöz. Nincs mit tenni, készülünk a jövő vasárnapi, AEK Athén elleni idegenbeli bajnokira. Bízom benne, hogy a hétfői teszt mindenkinek negatív eredményt hoz, de az orvosunk azt mondta, benne van a pakliban, hogy nem így lesz. Szerencsére jól érzem magam, nem érzek semmilyen tünetet magamon. Nem mehetünk sehová, csak engedéllyel, amelyet a klubtól kaptunk: a papíron az áll, hogy ekkor és ekkor léphetek ki a lakásból, edzésre vagy mérkőzésre utazhatok, máshova nem. Szinte minden zárva van, az éttermekből csak rendelni lehet, megállt az élet. Szurkolók előtt legutóbb még tavaly májusban, a Paks színeiben játszottam Debrecenben. Nagyon rossz ez így, reméljük, hogy hamarosan véget ér ez a rémálom.”         

Nagy Gergely itt még paksi szerelésben (Fotó: Török Attila, 2018)
Nagy Gergely itt még paksi szerelésben (Fotó: Török Attila, 2018)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik