Légiósok: a Leipzig szerződést hosszabbított Szoboszlaival

Vágólapra másolva!
2021.05.19. 14:49
null
Az RB Leipzig szerződést hosszabbított Szoboszlai Dominikkal (Fotó: dierotenbullen.com)
Fabrizio Romano, átigazolási hírekben jártas olasz újságíró értesülései szerint a német élvonalbeli RB Leipzig labdarúgócsapata egy évvel, 2026 nyaráig meghosszabbította Szoboszlai Dominik szerződését. Nem sokkal később a klub a hivatalos honlapján erősítette meg a hírt.

Fabrizio Romano a Facebookon és a Twitteren arról ír, hogy Szoboszlai Dominik eredetileg 2025 nyaráig érvényes szerződését az RB Leipzig egy évvel meghosszabbította. A beszámoló szerint mind a két fél hosszú távban gondolkodik: Szoboszlai a sérülése után meg akarta erősíteni a projekt iránti elkötelezettségét, a klub pedig úgy döntött, hogy ezt megjutalmazza.

A hírt nem sokkal később a Leipzig a hivatalos honlapján erősítette meg. A klubhonlap beszámolója szerint Szoboszlai csütörtökön utazik haza, hogy csatlakozzon az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretéhez.

„Természetesen másképp képzeltem el az első hat hónapomat a Leipzignél. A cél az volt, hogy a pályán segítsem a csapatot az idény második felében, ez azonban nem jött össze. A sérülésem rendbe jött, készen állok a következő idényre. Már alig várom… Az első naptól kezdve érzem a bizalmat és a támogatást, még ebben a nehéz helyzetben is. Ez a korai szerződéshosszabbítás ebben a nehéz időszakban egy újabb erős jele annak, hogy a jövőben a klubbal együtt sikeresek akarunk lenni” – idézi a klubhonlap Szoboszlait.

Florian Scholz médiaigazgató elmondta, kissé szokatlan lehet, hogy úgy hosszabbítanak szerződést egy játékossal, hogy még be sem mutatkozott a csapatban, de ez is annak a jele, hogy Szoboszlai Dominik nagyon fontos játékosa lehet a Leipzignek a közeljövőben, nagy terveik vannak vele.

„Mindig is hosszú távú projektben gondolkodtunk. Dominik sérülése miatt sajnos nem úgy indult a lipcsei időszak, ahogy terveztük, de a célok sem a klub, sem pedig a mi oldalunkon nem változtak. Mindkét fél nagyon erős bizalmának jele a mai szerződéshosszabbítás” – mondta a Nemzeti Sportnak Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere.

Mint ismert, 2020 decemberében az osztrák Red Bull Salzburgtól három és fél év után távozó, 12-szeres magyar válogatott középpályás négy és fél esztendőre szóló, 2025 nyaráig érvényes szerződést kötött a lipcsei klubbal, amely sajtóhírek szerint 20 millió eurót fizetett a játékjogáért.

Szoboszlai januárban csatlakozott a Leipzighez, sérülés miatt azonban egyelőre nem tudott bemutatkozni a gárdában. Mint arról beszámoltunk, a magyar középpályás május elején már együtt edzhetett a lipcsei csapattársaival.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik