Légiósok: Apa nagyon szeretne leigazolni, jól kell döntenem – Sallói Dániel

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.12.16. 13:12
null
A válogatottban is lehetőséghez jutó Sallói Dániel úgy érzi, 25 éves korára megtalálta a valódi játékát (Fotó: Árvai Károly)
Sallói Dánielt még egyéves szerződés köti a Sporting Kansas City futballcsapatához, amelynél rendkívül jól érzi magát, de adott esetben szívesen kipróbálná magát az öt európai topliga valamelyikében. Édesapja, a Mol Fehérvár FC-nél sportigazgatóként dolgozó Sallói István nagyon szeretné, ha Dániel a Vidibe igazolna; a támadó a Sport 24-nek elárulta, mit gondol a hazatérésről.

 

 

 

„Huszonöt éves vagyok. Most éreztem azt, hogy érettebb focit játszottam, és megtaláltam azt a stílust, amivel a karrierem hátralévő részében futballoznom kell" – nyilatkozta a Digi Sport híradójának, a Sport 24-nek Sallói Dániel, aki remek idényt zárt az MLS-ben: 16 gólja mellé 8 gólpassz is összejött neki. A Kansasnak a negyeddöntő jelentette a végállomást az észak-amerikai labdarúgóligában, a kiesés után érkezett haza a válogatott játékos, aki arról is beszélt, mi volt neki a legemlékezetesebb az évben.

„A válogatottat mindenképpen megemlíteném, hiszen nagy álma egy focistának, hogy a nemzeti csapatban bemutatkozhasson. De nekem az All-Star-meccs is nagy dolog volt, hiszen aki bekerül ebbe a ligába, annak ez egy olyan esemény, amelyért mindenki küzd, hogy oda tudjon kerülni."

Az évad MLS-es álomcsapatába viszont nem sikerült helyet szereznie. „Kicsit elszomorított, mert számítottam rá. Főleg azért is, mert ott voltam az MVP-esélyesek között, a top ötben, úgyhogy ez nekem kicsit érthetetlen. Úgy látszik, minden nem jöhet össze, úgyhogy jövőre azért kell küzdenem, hogy ott lehessek az álomcsapatban."

Sallói szerződéséből egy év van még hátra, és lehetséges, hogy előbb-utóbb Európában is újra kipróbálja magát. „Akkor jönnék vissza Európába, ha tényleg lenne egy olyan lehetőség, ami dobna a karrieremen, gondolok itt a top öt bajnokság valamelyikére vagy a BL-szereplésre. Ha lesz ilyen esély, akkor elgondolkozom rajta, de jelenleg egyéves szerződés köt a Sporting Kansas Cityhez. Meglátjuk, mit hoz a jövő, nyitott vagyok. Huszonöt éves vagyok, lesz még pár év a karrieremben, jól kell döntenem."

Édesapja, Sallói István a Mol Fehérvár FC-nél sportigazgatóként dolgozik, felvetődik a kérdés: szóba jött-e esetleg köztük, hogy a Fehérvár leigazolja? „Igen, apa nagyon szeretne leigazolni, de ez engem nem érdekel jelenleg" – mosolyodott el a Digi Sport hírlevele által idézett Sallói Dániel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik