Légiósok: Adja isten, hogy így folytassam - Priskin

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.04. 14:00
Kiváló formának örvend Priskin Tamás, az orosz másodosztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Alanyija Vlagyikavkaz magyar támadója. A 27 esztendős csatár ebben a szezonban eddig öt bajnokin lépett pályára, és hat gólt szerzett. Priskin reméli, hogy jó formája a szezon hátralévő részében is kitart.

„A két hét alatt lejátszott öt meccs nagyon megterhelő volt. Jó, hogy most lehetőségünk van pihenni, és készülni a következő mérkőzésre, valamint az újabb győzelmekre. Az elsődleges célkitűzés, hogy feljussunk az első osztályba, de a kupában is szeretnénk sikeresek lenni” – mondta Priskin, aki legközelebb a november 17-én esedékes Rosztov elleni kupameccsen bizonyíthat.

„Nem számít, ki szerzi a gólt, a lényeg, hogy a csapat győzzön. Muszáj megnyernünk minden mérkőzést” – utalt a magyar támadó arra, hogy nem lebeg a szeme előtt a (házi) gólkirályi cím.

Priskin ebben az idényben eddig öt másodosztályú orosz bajnokin lépett pályára, melyeken hat gólt szerzett, tehát meccsenként átlagosan több mint egy gólt ér el.

„Valóban, most folyamatosan játéklehetőséget kapok, és gólokat szerzek. Adja isten, hogy a bátorságom megmarad, és ugyanígy folytatom” – bizakodott a támadó, aki visszaemlékezett a Szpartak Nalcsik ellen 1–0-ra megnyert találkozóra, amelyen győztes találatot jegyzett.

„Nagyon jól védekező együttesről beszélünk, a bajnokság első felében döntetlent játszottunk ellenük, és most is bebizonyították, hogy kiváló csapatuk van. Az első félidőben voltak helyzeteim, de nem tudtam kihasználni őket. A második játékrészben azonban Aszlan Dudijevtől nagyszerű labdát kaptam, és ezzel a lehetőséggel már sikerült élnem.”

Priskin az Alanyija kisebb anyagi problémáiról is szót ejtett.

„Azt mondták, hogy minden rendben lesz. Profi játékosok vagyunk, a játékkal kell foglalkoznunk. A legutóbbi meccsen megmutattuk, hogy karakteres csapatunk van, jól játszottunk. Reméljük, hogy normálisan alakulnak a dolgok” – zárta mondandóját a 42-szeres magyar válogatott támadó.

Az Alanyija 21 fordulót követően második az orosz másodosztályban, hátránya három pont a listavezető Mordovija Szaranszk mögött. Az első két helyezett automatikusan feljut, a harmadik és a negyedik osztályozót játszhat a Premjer-liga 13. és 14. helyén végző együttessel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik