Légiósok: a napokban kiderül, hogy az Arisznál marad-e Bognár István

SOMOGYI ZSOLTSOMOGYI ZSOLT
Vágólapra másolva!
2022.05.26. 08:29
null
A télen a Pakstól a ciprusi Ariszhoz szerződő Bognár Istvánban van némi hiányérzet (Fotó: Aris Limassol FC)
Véget ért a ciprusi bajnokság – a limassoli Arisz a 4. helyen végzett, így megmutathatja magát a nemzetközi porondon. Története során először, vagyis különleges idényt zárt a csapat, amelyben Bognár István is szerepet kapott.

 

Kilenc mérkőzés, egy gól – ez Bognár István mérlege Cipruson, ahová a télen igazolt át.

„Sokszor gondoltam arra, milyen lehet légiósként futballozni – mondta lapunknak a Paksról a szigetországba szerződő középpályás, aki május 5-én töltötte be 31. életévét. – Korábban a holland, belga bajnokságot képzeltem el, az tűnt reálisnak, mindig érdekelt, miben más a futball arrafelé. Mi működik ott, ami nálunk nem? Aztán amint betöltöttem a harmincat és nem voltam válogatott, magamban leszámoltam ezzel a kalanddal, vagyis a ciprusi lehetőség akkor jött, amikor már nemigen számítottam rá. És gyorsan pörögtek az események – január huszonkilencedikén játszottunk a ZTE ellen, rúgtam egy gólt szabadrúgásból, adtam két gólpasszt. Másnap szóltak, hogy egy jó rúgótechnikájú támadó középpályást keresnek, de a hónap végén lejár az átigazolási időszak, sok idő tehát nem volt gondolkodni.”

Az UEFA rangsorában a ciprusi liga megelőzi a magyart, ez a tény csak fokozta Bognár kíváncsiságát, az idény végén pedig van idő összegezni. Nos, szerinte a körülményekben, a kiszolgáló létesítményekben, az orvosi háttérben, az edzőpályákat tekintve a magyar viszonyok jobbak, mint a ciprusiak. A bajnokság színvonaláról pedig azt mondta, a Ferencváros ott is bajnok lenne; erőszakos, de túlzottan egyénieskedő a futball, amelyben – szerinte – a reméltnél kevesebb a kreativitás.

„Kevés a futball – így az értékelés. – Most úgy érzem, nemigen tudtam megmutatni magam, nem tudtam igazán érvényesülni, de ennek több oka is volt. Kijöttem, három nappal később kezdő voltam, aztán gólt szereztem, majd következett a váratlan edzőváltás, a fehérorosz Alekszej Spilevszkij vette át a szakmai munka irányítását. Akkor bokasérülés miatt hiányoztam, néhány napra haza is jöttem kezelésre, így amikor megérkezett az új edző, hetekig nem játszhattam – nem a legjobb bemutatkozás. Összességében hálás vagyok, hogy ott lehetek, és az a célom, hogy ugyanúgy élvezzem a játékot, mint Pakson, s mert tudom, sokkal többre vagyok képes, van bennem hiányérzet, miközben örülök, hogy kipróbálhattam magam.”

Az Arisznak opciós joga van meghosszabbítani a szerződést, kérdés, marasztalja-e a magyar irányítót, mint ahogyan az is, ő szeretne-e maradni.

„Az biztos, hogy Ciprus nagyon élhető hely – mondta a futballista. – Februárban jöttem, már akkor tizenöt-húsz fok volt, azóta csak javult az idő, a tengerpart gyönyörű, nagyon élvezem a helyi ízeket, a családom, a kilenc hónapos kislányom is itt van velem, jól érezzük magunkat Limassolban. A következő idény még kérdés, történelmi sikert ért el az Arisz, korábban sohasem szerepelt nemzetközi kupában, most az Európa-konferencialigában indul. A következő napokban kiderül, maradok-e a klubnál.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik