Szoboszlai Dominikot Madridból hívják? Az AS szerint remek üzletet csinálna a megszerzésével a Real Madrid (Fotó: Micheller Szilvia)

Az As Magyarország hőseként, az ország legbriliánsabb tehetségeként jellemzi a 20 esztendős Szoboszlait, aki pénteken már az újság címlapjára is került. A szombati cikk szerzője, Carlos Forjanes arról ír, hogy bár a játékos környezetében élők és az újságírók arról pletykálnak, Szoboszlai az RB Leipzig játékosa lehet hamarosan, a futballista menedzsmentje úgy döntött, inkább kivár a klubváltással – ennek fő oka pedig a Real Madrid egyre konkrétabb érdeklődése.

Szoboszlai Dominik és a Nemzeti Sport pénteki címlapja az AS nyomtatott verziójában (A KÉPRE KATTINTVA NAGYÍTHATÓ)

A cikk – amely a printben megjelent verzióhoz képest némi eltéréssel, de az As online kiadásában is megjelent, sőt a délelőtti órákban főanyag is volt – megjegyzi, Szoboszlaiért 25 és 30 millió euró körüli összeget kellene kifizetni. S bár a Red Bull Salzburg és az RB Leipzig „unokatestvérek, nem testvércsapatok”, ezt bizonyítja Erling Haaland példája is, akit az osztrákok végül a Borussia Dortmundnak adtak el, és így most a Leipzig egyik fő riválisánál szerepel.

Hozzáteszik, Szoboszlainak semmi oka arra, hogy kapkodjon a klubváltással. Az Izland elleni siker azt jelenti, hogy Magyarország ismét résztvevője lehet az Európa-bajnokságnak, a részben Budapesten rendezendő tornának pedig a  középpályás lehet az egyik „feltörekvő csillaga” és magyar „főszereplője” – ezzel pedig még több csapat figyelmét felkeltheti, olyan ajánlatokat kivívva magának, amilyenekre korábban nem is biztos, hogy gondolni mertek volna a környezetében.

Szoboszlai megszerzése mellett a Madrid szintjén „akciós ára” illetve a kora, és így óriási fejlődési potenciálja szól Forjanes szerint. A spanyol lap megszólaltatta a Nemzeti Sport külsős munkatársát, Farkas Mátét is. A lapunk pénteki, az Izland elleni sikert ünneplő címlapjával illusztrált anyagban többek között azt írják Szoboszlairól, „úgy tartják, az ország gyémántja.” Felidézik, már 17 évesen bekerült a köztudatba azzal, hogy a két évvel idősebbek között, az U19-es válogatottban lett alapember. A tavalyi, Szlovákia elleni Eb-selejtezős „lenyűgöző” góljával pedig országos elismertsége és népszerűségre tett szert.


Az as.com címlapja szombaton délelőtt 11 órakor

„Ahogy egyre több lehetőséget kapott Salzburgban, úgy javultak a statisztikai mutatói és úgy lett egyre karizmatikusibb is. A teljesítménye és az önbizalma kombinációjának köszönhetően a közvélemény kedvence. Már 19 évesen egyértelműen az első számú magyar futballista lett, aki hétről hétre a legmagasabb szinten, a Bajnokok Ligájában is bizonyít” – idézi kollégánkat az As, kiemelve, hogy a BL-érát tekintve Szoboszlai a sorozat legeredményesebb magyar gólszerzője – mindezt úgy, hogy tényleg nagyon-nagyon fiatal.

A cikk még egyszer megpendíti a német vonalat, példaként a dortmundi Jadon Sanchót és a nyáron a Leverkusen mezét a Chelsea-ére váltó Kai Havertzet említve, akik Németországban rövid idő alatt óriási fejlődésről tettek tanúbizonyságot.

„A következő lépcsőfokként jó állomás lehet Szoboszlainak is a Bundesliga. A szakértők szerint minden esélye megvan rá, hogy huszonkét-huszonhárom éves korára eljusson arra a szintre, hogy egy spanyol vagy angol élcsapatban is kezdőjátékos legyen. Az ország nagyon örülne egy topligás csapatban futballozó Szoboszlai Dominiknak. Miért ne lehetne ez a klub a Real Madrid?” – olvasható a költői kérdés az As összeállításának végén.


FRISSÍTÉS: A Nemzeti Sport megkeresésére a madridi Marca újságírója, Juan Ignacio García-Ochoa feltette a kérdést a Real Madridnál, valóban napirenden van-e Szoboszlai szerződtetése.

A 13-szoros BL-győztes klub egyenes választ adott, és közölte, hogy bár nagyszerű futballistának tartják Szoboszlait, pillanatnyilag nem szerepel a neve a listájukon, más ugyanis jelenleg a prioritás. Persze ez nem jelenti azt, hogy a jövőben ne változhatna az álláspontjuk…