Légiósok: A Lech nem csak egy ugródeszka - Lovrencsics

Vágólapra másolva!
2014.02.20. 14:36
Lovrencsics Gergő, az élvonal negyedik helyén álló Lech Poznan magyar légiósa nagy népszerűségnek örvend Lengyelországban. Legutóbb a Pilka Nozna (Labdarúgás) magazin készített vele interjút, miután a játékost a liga legjobb külföldi futballistái közé választották.

„A Lechben kitűnő lehetőségem van a fejlődésre, ezért nem úgy tekintek a Poznanra mint ugródeszkára egy magasabb, komolyabb bajnokság felé. A szurkolóknak sikereket, győzelmeket szeretnék adni, megmutatni nekik, mennyi mindent tudok elérni labdarúgóként" – mondta Lovrencsics Gergő a magazinnak.

A lap megjegyzi, hogy Lovrencsicset jelölték a lengyel első osztály (Ekstraklasa) három legjobb külföldi játékosa közé, ami egyértelműen jelzi: a Lech magyar szélsője ama kevés lengyelországi légiós közé tartozik, akik nem okoztak csalódást, azaz képesek azt a szintet nyújtani, amivel felhívták magukra a figyelmet.

Bár Lovrencsics jövőjéről nem esett szó az interjúban, a futballista elmondta: „Úgy gondolom, ha most kerülnék egy erősebb ligába, nagyobb esélyem lenne a kezdőbe kerülésre, mint hogy a cserék között legyek".

A magyar játékos az eddigi másfél évnyi lengyelországi időszaka legnagyobb kudarcának az Európa-ligából való tavaly nyári korai kiesést tekinti. Arra a kérdésre, hogy milyen tervei vannak a szerződésének lejárta utáni időszakra, a szélső így felelt:

„Szeretnék a klubbal további lépéseket tenni, sikereket elérni, azaz megnyerni a lengyel bajnokságot, illetve szerepelni az európai kupákban. Egyelőre ez az aktuális."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik