Dénes Adrián (balra) képviselője, Fabók Dávid társaságában írta alá 2024-ig szóló szerződését a Fiorentinánál

 

Korábban egybehangzó olasz sajtóhírek alapján már beszámoltunk róla, hogy a Budapest Honvéd 17 éves támadójának, Dénes Adriánnak szerződést ajánlott az olasz élvonalbeli Fiorentina, és a tehetség a firenzeiek U19-es csapatánál folytathatja pályafutását.

Azóta a nemzetközi szövetség (FIFA) jóváhagyta az átigazolást – 18 év alatti játékosok átigazolása esetén a FIFA engedélyére van szükség –, így Dénes Adrián aláírhatta szerződését az olasz klubnál – tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t Fabók Dávid, a játékos képviselője.

„Hónapokkal ezelőtt jött az olaszok részéről a megkeresés, azóta dolgozunk Adrián átigazolásán. Nagyon boldogok vagyunk, hogy egy ilyen nagy tradíciójú csapathoz sikerült igazolnia. A Fiorentina Primavera-csapatában veszik majd egyelőre számításba, a szerződése 2024-ig szól” – nyilatkozta Fabók Dávid.

„Nagyon boldog vagyok, hogy aláírhattam első profi szerződésemet. Köszönöm mindenkinek a segítséget” – mondta az átigazolásról az NSO-nak Dénes Adrián, aki korábbi klubjainak, a családjának, képviselőjének és új klubjának is köszönetet mondott azért, hogy Olaszországban folytathatja a pályafutását.