Légiósok: a héten eldőlhet, hol folytatja a válogatott védő

N. ZS.N. ZS.
Vágólapra másolva!
2021.07.20. 07:29
null
Kecskés Ákos nem látta tisztán, hogyan alakul a Lugano jövője, ezért is döntött a váltás mellett
Nem látta a jövőképet a Luganónál, így távozott, de mindenképp légiós maradna Kecskés Ákos.

 

Hamarosan aláírhat új klubjához Kecskés Ákos. A 25 éves magyar válogatott középhátvéd az előző három évet a svájci élvonalban szereplő Luganóban töltötte, ám június végén lejáró szerződését nem hosszabbította meg, így jelenleg szabadon igazolható. S hogy meddig marad az?

„Remélhetőleg már nem kell sokat várnom, napokon belül eldől, hol folytatom – válaszolta megkeresésünkre Kecskés Ákos. – A Lugano körül kisebb összevisszaság volt az utóbbi időben, előbb eladták a klubot, azután visszakerült a régi tulajdonoshoz. Amíg kinn voltam, tárgyaltunk a folytatásról, de leginkább azért nem tudtunk megállapodni, mert nem láttam tisztán, hogyan alakul a klub jövője. Jelenleg Magyarországon vagyok, és igyekszem fitten tartani magam.”

A védőnek a tárgyalások mellett is mozgalmasan teltek az utóbbi hetei, kerettagja volt az Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatottnak. A felkészülési mérkőzések közül Írország (0–0) ellen végig a pályán volt, a kontinensviadal csoportmérkőzésein viszont nem kapott lehetőséget Marco Rossitól, Portugália (0–3), Franciaország (1–1) és Németország (2–2) ellen egyaránt a kispadon ült.

„Annak ellenére, hogy a csoportmérkőzéseken nem léptem pályára, fantasztikus élménnyel gazdagodtam. Örülök, hogy a csapat része lehettem, mindig büszkén tekintek majd vissza a szereplésünkre. Ahogy véget ért a torna, nyaralni mentem, próbáltam mentálisan és fizikailag is minél jobban feltöltődni. Hazaérkezésem után fogtam neki az egyéni edzésmunkának, a személyi edzőm segítségével összeállított programot követem.”

Kecskés Ákos jó fizikai állapotban várja, hogy csatlakozzon új csapatához, de hogy melyik lehet az, egyelőre nem árulta el. Pályafutása során légiósként eddig megjárta Olaszországot, Lengyelországot és Svájcot, három különböző futballkultúrával ismerkedett meg, az NB I-ben az Újpestet erősítette. Hogy merre vezethet az útja?

„Nem szeretném felfedni az érdeklődő klubok és országok nevét, ezzel megvárnám a szerződéskötést – felelte válogatott védőnk. – Annyit elárulok, hogy Magyarországról nem kerestek, de nem is tervezem még hazatérést. Ha rajtam múlik, mindenképp légiósként folytatom.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik