Németh András távozhat a Genktől (Fotó: AFP)

Két ígéretes fiatal, a 20 éves Németh András és a 17 éves belga Mika Godts azonnali hatállyal a Genk U23-as keretéhez kerül, nem látogathatják az első csapat edzéseit – írja a hvbl.be. Az áthelyezés oka, hogy nem tudtak velük megegyezni fél év múlva lejáró szerződésük meghosszabbításáról. Ezt a klubvezetőség részéről Dimitri de Condé meg is erősítette. 

„Mindkét játékos szerződés lejár az idény végén, és ez nem ideális helyzet. Szerettünk volna egyértelmű választ kapni tőlük, még a téli felkészülés megkezdése előtt, hogy szeretnének-e hosszú távon is velünk dolgozni, azon kereteken belül, amiket biztosítani tudunk, mert sportszakmai és anyagi szempontból is megvannak azok a korlátaink, amikből nem engedhetünk. Nem veszélyeztethetjük a klub jövőjét. Az ajtó mindkét játékos előtt nyitva áll, reméljük, hogy győz a józan ész, és sikerül megegyezni velük, de amíg más döntés nem születik, a Jong Genknél bizonyíthatnak" – mondta a sportvezető. 

Németh András a Nemzeti Sport érdeklődésére megerősítette, hogy a tartalékcsapattal kell tréningeznie. Bővebben nem kívánta kommentálni a hírt, annyit tett hozzá, bízik benne, a másodosztályban szereplő Genk II pénteki bajnoki meccsén pályára léphet.

A cikk hozzáteszi, hogy Németh András januárban debütált az első csapatban bajnoki meccsen, rögtön góllal, azóta összesen 18 élvonalbeli bajnokin két gólt szerzett és két gólpasszt adott. Mint ismeretes, novemberben, a Luxemburg elleni (2–2) felkészülési mérkőzésen a válogatottban is góllal debütált, de megsérült a meccsen. Azóta már felépült sérüléséből és újra edzésbe állt.

Németh 2016-ban szerződött a Genkhez, de most úgy tűnik, legkésőbb a nyáron, amikor lejár a szerződése, ingyen távozhat, s búcsút int a belga klubnak.