Légiósok: A fehérváriakkal többször is tárgyaltunk, nem rajtam múlott... – Gyurcsó

B. B.B. B.
Vágólapra másolva!
2021.08.31. 18:41
null
A 20-szoros magyar válogatott szélső két évre írt alá az AEK Larnacához
Mint megírtuk, Gyurcsó Ádám a ciprusi labdarúgó-bajnokságban szereplő AEK Larnacában folytatja a pályafutását. A 20-szoros magyar válogatott szélső a szerződés aláírását követően elárulta, nem sok hiányzott ahhoz, hogy visszatérjen Magyarországra, de örül a ciprusi lehetőségnek.

 

Alaposan beerősített az AEK Larnaca. A spanyol Xavi Roca sportigazgató az átigazolási időszak lezárulta előtt sorra jelentette be a friss igazolásokat, előbb a spanyol kapus, Christian Joel, majd a venezuelai hátvéd, Roberto Rosales és a szerb Nenad Tomovics írta alá, augusztus utolsó napján pedig Gyurcsó Ádám is elkötelezte magát az AEK Larnacához.

„Nagyon örülök, hogy végre meg van az új csapatom – nyilatkozta lapunknak a szerződés aláírását követően nem sokkal Gyurcsó Ádám. – A legfontosabb, hogy újra élvezhetem a futballt, ez motivált a leginkább. Az elmúlt fél évben Eszéken nem kaptam meg erre a lehetőséget, de pályafutásom azon fejezetét lezártam. Szó volt róla, hogy visszatérek Magyarországra, a fehérváriakkal többször is tárgyaltunk, hajlottam volna a hazatérésre, de végül nem rajtam múlott... Hosszúra nyúlt az átigazolási időszak, de végül jó helyre kerültem, olyan klubhoz, ahol szép sikereket érhetek el, és a család is jól érezheti magát. A keddi nap hosszúra nyúlt, délután orvosi vizsgálaton vettem részt, utána a papírok kellett aláírni, és fotózáson is részt vettem, az ebédemet is este ettem meg. Szerdán lesz az első edzésem a csapattal, alig várom, hogy kezdetét vegye a ciprusi kaland.”

Filipovics Vladan, a játékos ügynöke elmondta, Gyurcsó Ádám két évre írt alá az AEK Larnacához. A menedzsertől megtudtuk, a szélsőnek több ajánlata is volt, végül azért döntöttek Ciprus mellett, mert itt jó bajnokságban futballozhat, a következő idényben pedig két ciprusi csapat is a Bajnokok Ligája-selejtezőjében indulhat.

„Az AEK-nél a bajnoki cím a cél, de mininum az első két hely egyikén szeretnének végezni – mondta Filipovics Vladan. – Ádám jó helyre került, minden adott ahhoz, hogy újra a régi formájában futballozzon. A klubnál rendkívül elszántak a jövőt illetően, a bajnoki címet komolyan gondolják.”

Érdekesség, Gyurcsó Ádám a Lang Ádámot is foglalkoztató Omonia Nicosia ellen mutatkozhat be a ciprusi élvonalban. Sűrű napok várnak a szélsőre, szerdán meg kell ismerkednie újdonsült csapattársaival, bemutatkozik a klub alkalmazottainak, a beilleszkedés mellett pedig lakást kell találnia, ahol családjával otthon érezheti magát Cipruson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik