Légiósok: a DAC vasárnapi sikerében főszereplők voltak az exfradisták

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.08.15. 14:15
null
Szánthó (sárgában) első bajnoki gólját ünnepelhette az új idényben (Fotó: Lelkes Ernő)
Három gól, három pont. A bukaresti Ekl-vereséget és kupakiesést jó játékkal és gyönyörű gólokkal feledtette a DAC A sárga-kékek 3–0-ra legyőzték a Besztercebányát és megerősítették második helyüket a bajnoki tabellán. A hazaiak első két gólját volt ferencvárosi játékosok, Szánthó Regő és Ammar Ramadan szerezték.

„Ott vaaaan!” – kiáltotta a lelátó felé az első félidő utolsó pillanatában Szánthó Regő miután remekbe szabott gólt szerzett: amikor 23 méterről a bal felső sarokba tekerte szabadrúgásból a labdát.

„Az FCSB ellen a kapufát találtam telibe, ezért is sokat gyakoroltam a szabadrúgásokat. Örülök, hogy ma bejött. Barátomnak, a karcagi Mészáros Lőrincnek ajánlom a találatot, aki személyesen itt volt a meccsen” – válaszolt a Nemzeti Sport kérdésére a magyar U21-es válogatott játékosa.

Szánthó góljáig érezni lehetett a dunaszerdahelyi csapaton, hogy fárasztó napok vannak mögötte, ami nem is csoda, hiszen a csapat a csütörtöki bukaresti mérkőzés után pénteken hajnalba érkezett vissza Dunaszerdahelyre.

„Nehéz volt összeszedni csapatot, hisz jó játék után estünk ki. Sajnos így történt, de el kellett felednünk a csalódást. Személy szerint az alvással is problémám van, amikor ilyen sűrű a programunk. Nehézkesen kezdtünk a beszterceiek ellen, nem tudtuk feltörni a vendégek védelmét, nem jöttek az utolsó passzok sem. Szerencsére még az első félidőben megtörtük a jeget a gólommal, s ez lendített a játékunkon a szünet utáni időszakra. A második félidőben már magabiztosabbak voltunk, jól néztünk ki, domináltunk, szereztünk még két gólt” – értékelte a mérkőzést a 21 éves szélső.

A második félidő elején csereként pályára lépett Ammar Ramadan – éppen Szánthó helyett – , aki a Ferencvárosból szerződött a DAC-hoz. A 21 éves szíriai középpályás megszerezte az első gólját a sárga-kék mezben, majd Szánthó nyakába ugrott.

 


„Ammart nagyon régóta ismerem, a Fradiban is csapattársak voltunk, örültünk egymás góljának” – mosolygott a magyar játékos, aki szintén a zöld-fehérektől érkezett a DAC-hoz. A még idén februárban leigazolt Szánthó az 52. percig volt a pályán, s mint elmondta, apró sérülés miatt cserélték le.

 

„Még az első félidőben egy rossz lépést követően fájdalmat éreztem a feszítőizmomban, ezért cseréltek le. Reméljük, nem komoly a sérülésem” – zárta le a magyar játékos.

„Elsődleges az volt, hogy megnyerjük a meccset. Örülök, hogy sikerült. Jól dolgozunk, ezen az úton kell tovább mennünk, száz százalékra a bajnokságra koncentrálni” – fogalmazott a Nemzeti Sportnak Hahn János, aki közel egy hónapos kihagyás után lépett ismét pályára, ráadásul pár perccel később gólt is szerezhetett volna.

„Ha kicsit higgadt vagyok, akkor bemegy a lövésem. Úgy néz ki, most olyan periódusban vagyok, hogy nem mennek be a helyzetek. Elsődleges azonban a csapat győzelme, remélem a gól majd jönni fog. Lények, hogy megvan a három, pont és a lábam is rendben van” – mondta a mérkőzés után Hahn János.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
5. FORDULÓ
DAC 1904 (Dunaszerdahely)–Banská Bystrica 3–0 (1–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna, 4368 néző. Vezette: Kiss B. (szlovákiai)
DAC 1904: Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Muhamedbegovic, Davis (Ciganiks, 13.) – Veselovsky (Moumou, 73.), Dimun, Kácer, Szánthó (Ramadan, 52.) – Balogh N. (Nicolaescu, 52.), Krsztovics (Hahn, 73.). Vezetőedző: Adrián Gula
Banská Bystrica: Hruska – Uhrincart Kupcík, Pisoja, Záhumensky – Willwéber (Mazan, 61.), Lupták – Slávik (Koros, 83.), Richtárek (Gasparovic, 72.), Fasko – Polievka (Hanes 83.). Vezetőedző: Michal Scasny
Gólszerző: Szánthó (45+2.), Ramadan (53.), Krsztovics (66.)

A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashatnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik