Klubot kereső magyarok: Buzsákytól Varga Józsefig - körkép

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2012.08.27. 16:10
null
Ki hol folytatja – Buzsáky, Rudolf és Varga is új csapatban futballozhat jövő héttől (Fotó: NSO-montázs)
Pénteken zárul a nemzetközi átigazolási időszak – ezt követően már csak szabadon igazolható futballistákat lehet majd szerződtetni. Ezért a napokban több magyar légiós jövője is eldől. Körképünkben annak jártunk utána, kik válthatnak klubot, és mi lehet a célállomásuk.

 

VARGA KLUBCSERÉJÉRE MÉG VAN ESÉLY, TŐZSÉR ALIGHA MEGY A MILANHOZ

Az átigazolási időszak utolsó napjaiban a legtöbb klubváltás az F-Group menedzseriroda játékosaitól várható. Közülük többen szabadon igazolhatók, őket nem köti az augusztus 31-i határidő, de vannak olyanok is, akikért jelentős kivásárlási összeget kellene fizetni. Közéjük tartozik a debreceni Varga József és az Anderlechtben játszó Juhász Roland is, bár utóbbi esetében már kevesebb az esély a nyári klubcserére. Varga értékét 1.2 millió euróra becsüli a transfermark.de, míg Juhászért valószínűleg ennek legalább a dupláját szeretné kapni az Anderlecht. A DVSC középpályása iránt angol sajtóhírek szerint korábban a Swansea érdeklődött, míg Juhász az ukrán Dnyiprónál került szóba.

„Varga József ügyét nem adtam fel, továbbra is azon dolgozom, hogy még a nyáron külföldre tudjon szerződni. Több lehetőség is van még, meglátjuk, mi sül ki ezekből. Hasonló a helyzet Juhász Roland esetében is, bár mivel a sérülése után most kezdett el újra játszani, talán kevesebb az esély rá, hogy nyáron váltani fog” – nyilatkozta a két válogatott labdarúgót képviselő menedzser, Filipovics Vladan, aki további labdarúgókra is kitért a Nemzeti Sport Online kérdésére, egyes híreket megerősített, másokat cáfolt velük kapcsolatban.

AZ NB I-BEN MÁR NEM SOK VÁLTOZÁS VÁRHATÓ

A labdarúgó NB I-ben földrengésszerű változások már nem várhatók a játékoskeretekben. Debrecenben, Egerben, Pécsen és Siófokon szinte biztosan lesz még erősítés, ahogy természetesen a Ferencvárosnál is, hiszen az új edző, Ricardo Moniz is utalt rá, nincs még vége számukra az átigazolási időszaknak. A klub elnöke, Kubatov Gábor egy „sokoldalú fiatal védő megszerzésről” írt a Facebookon, és a fradi.hu kora délutáni híre szerint Milan Perics ügyében megszületett az egyezség – a csatárt jövő nyárig kölcsönveszik a Videotontól. Az utolsó napokban az Újpestnél parkolópályára kerülő Rajczi Péter is több klubnál szóba kerülhet. Lázok János jó eséllyel marad az MTK-ban, de ha lesz megfelelő külföldi ajánlata, akkor a napokban még változhat a helyzete.

Buzsáky Ákos esetében nem igaz, hogy a Videotonnal előrehaladott tárgyalásokat folytatunk, mert egyelőre másik, külföldi vonalon próbálunk csapatot találni neki, és a héten szeretnénk is lezárni az ügyét. Simon Ádám iránt valóban bejelentkezett egy bolgár klub, a Botev Vraca amelyet megvásárolt egy olasz üzletember, akinek jók a kapcsolatai a Palermóval. A Palermónál ezért szeretnék, ha Simon hozzájuk szerződne, de még tárgyalnunk kell. Tőzsér Dániel Milanhoz szerződésére nem látok reális esélyt, valószínűleg marad a Genoánál. Ahogy valószínűleg Laczkó Zsolt is a Sampdoriánál, de mivel neki nincs biztos helye a csapatban, az ő esetében talán még várható változás. Feczesin Róbertre számít a Brescia szakvezetősége, de ha érkezne érte megfelelő ajánlat, akkor a klub anyagi helyzete miatt nem támasztanának akadályt a távozása elé. A szabadon igazolható Gyepes Gábor esetében továbbra is Anglia számít az első számú célállomásnak” – foglalta össze azon játékosai helyzetét a játékosügynök, akiknél még elképzelhető a klubváltás.

VADÓCZOT TÖBB ORSZÁGBÓL KERESIK, GULÁCSI A LIVERPOOL JELZÉSÉRE VÁR

Vadócz Krisztiánnal kapcsolatban már beszámoltunk róla, hogy a görög Arisz érdeklődik a holland NEC-től szerződése lejártával távozó középpályás iránt. A futballista menedzsmentje szerint azonban több érdeklődő is van.

„Négy-öt csapattal is folyamatosan tárgyalásban állunk Vadócz Krisztián ügyében különböző országokból. Az érdeklődők között van az Arisz is. Valószínűleg augusztus 31-ig lezárul az ügye, de mivel szabadon igazolható, nem köt minket a határidő” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak a válogatott futballista ügyeit intéző CMG menedzseriroda igazgatója, Kövesdi Viktor.

Vadócczal kapcsolatban az Arisz-szerződésnek görög sajtóhírek szerint már csökkent az esélye, főképp azután, hogy Nuno Coelho személyében a klub már szerződtetett a Benficától egy középpályást Vadócz posztjára.

Ugyancsak a CMG menedzseriroda játékosai közé tartozik Gulácsi Péter, a Liverpool kapusa, aki a legutóbbi szezonban a Hull Cityben játszott kölcsönben. A 22 éves futballista jelenleg a második számú kapus pozíciójáért verseng. A „vörösöknél” Pepe Reina helye egyelőre megkérdőjelezhetetlen a kapuban, rajta kívül Gulácsi Péter, Brad Jones, és a brazil Doni még a klub alkalmazottja kapusposzton, de utóbbi nem egészséges, így Gulácsi és Jones közül kerülhet ki Reina helyettese. Ez a pozíció azért lehet fontos, mert az FA- és a Ligakupában várhatóan szerepet kap majd a második számú kapus.

„Gulácsi Péterrel kapcsolatban továbbra is a Liverpool jelzésére várunk. Jelenleg a második számú kapus pozíciójáért verseng az ausztrál Jonesszal. Az egyiküket várhatóan kölcsönadják, de mivel Angliában a kölcsönadási időszak csak szeptemberben kezdődik, ezért nem biztos, hogy lezárul Péter ügye augusztus 31-ig” – mondta kérdésünkre Kövesdi Viktor.

NOVOTHNY ÜGYE LEZÁRULT, RUDOLFÉ, LÁZÁRÉ ÉS PÖLÖSKEYÉ NEM

Magyarországról ezen a nyáron eddig egy futballista szerződött külföldi élvonalbeli csapathoz – Lencse László a Stars and Friends menedzseriroda közreműködésével került a Videotontól az izraeli Hapoel Kirjat Smonához. Ugyancsak ez az ügynökség bonyolította le a Novothny Soma téli nápolyi szerződését is – a csatár akkor kölcsönbe került az olasz klubhoz, de azóta érvénybe lépett a szerződésében szereplő opció (bár erről hivatalos tájékoztatást a Napoli még nem adott).

„Novothny a korábbi szerződésében szereplő kitételnek megfelelően további három évig a Napoli játékosa lesz, és a tavaszi szezonhoz hasonlóan továbbra is a Primavera-csapat keretéhez tartozik majd” – mondta a 18 éves, nyáron a Napoli első csapatában felkészülési meccsen gólt is szerző csatár menedzsere, Vörösbaranyi József.

Rudolf Gergelynek jelenleg nincs magyarországi menedzsere. Mint múlt héten beszámoltunk róla, a csatár szerződést bontott a Genoával – a hírt hivatalosan nem kommentálta a klub, de több olasz informátorunk is megerősítette –, és azóta nem tudtuk elérni. Az olasz sajtó néhány hete az orosz Krilja Szovjetovval hozta kapcsolatba a válogatott futballistát, de úgy tudjuk, hogy a szerb Partizan Beograd is szívesen látná, sőt hétfői olaszországi információ szerint a spanyol Getafe és a francia Marseille is puhatolózik.

A szerb bajnoknál egy másik magyar válogatott játékos, a török Samsunsporral szerződést bontó Lázár Pál is képbe került, de a védőt a szlovák MSK Zilina is vinné, és korábban olasz másodosztályú csapatokkal – Brescia és Empoli – is hírbe hozták. Lázárnak itthonról is van két ajánlata, az egyik a Debrecené.

Ami a Partizannal kapcsolatos híreket illeti: a belgrádiak egy csatárt és egy védőt mindenképp szerződtetni szeretnének. Csatárposztra az első számú kiszemeltjük a Sporting bolgár támadója, Valeri Bozsinov, a védelembe pedig az Olimpija Ljubljana szerb játékosa, Szreten Szretenovics a jelölt, de amennyiben őket nem sikerül megszerezni, akkor kerülhet szóba Rudolf és Lázár szerződtetése.

Mióta Pölöskey Péter szerződést bontott a Ferencvárossal, tesztelésen járt az angol harmadosztályú Coventrynél, de nem végül nem szerződtették. Ennek ellenére nem zárható ki az angliai folytatás, úgy tudjuk, a héten egy másik szigetországi gárdához utazott tesztelésre, miközben itthonról az Eger és a ZTE is szívesen látná.

Többekben kérdésként vetődhet még fel Korcsmár Zsolt jövője is, hiszen több német csapat is érdeklődött iránta a nyáron. Vele kapcsolatban múlt héten Farkas Mátyás menedzser arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy az eddigi kérők nem tudtak megegyezni a védő klubjával, a Brann-nal, így már kevés az esélye a nyári klubcserének.

A fentiek után arra nem vállalkoznánk, hogy megjósoljuk, ki hol folytatja majd pályafutását a fenti játékosok közül, de egyet ígérhetünk: ha a héten folyamatosan nyomon követi átigazolási híreinket, mindent megtudhat!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik