Eppel Márton kazah csapata mezében (Fotó: FK Kajrat)

 

A sports.kz oldal az alapján állította össze az év csapatát, hogy a 33 bajnoki forduló során ki került be a legtöbbször a forduló válogatottjába: ez Eppel Mártonnak ötször sikerült, ami elegendő volt ahhoz, hogy – ha holtversenyben a legkevesebb ponttal is, de – az év csapatába is beférjen.

A legtöbb játékost (4) éppen Eppel klubja, a Kajrat adja az álomcsapatba, a bronzérmes Ordabaszit hárman, a bajnoki címet egypontos előnnyel megtartó Asztanát, valamint a Tobolt, a Zsetiszut és a Kajszart egy-egy labdarúgó képviseli.

Az előző idényben csupán háromszor eredményes Eppel Márton 16 gólt szerzett a kazah bajnokság 2019-es kiírásában, és holtversenyben a góllövőlista harmadik helyén végzett.

Egy másik kazah honlap, a Kursziv már arról ír, hogy Eppel távozik a Kajrattól. A 28 éves csatár szerződése az év végén lejár, és a honlap értesülése szerint nem kívánja meghosszabbítani, magyar és török ajánlatai egyaránt vannak.

Az Eppel távozása miatt sajnálkozó honlap cikkének címe: „A több mint egymillió eurót érő labdarúgó ingyen távozik a Kajrattól”…

S valóban: az átigazolás-szakértő honlap, a Transfermarkt kimutatása szerint a támadó – akinek értékét Kazahsztánba szerződésekor 650 ezer euróra becsülték, és akiért 500 ezret fizetett a Kajrat – jelenlegi piaci értéke 1.1 millió euró.

AZ ÉV CSAPATA A KAZAH BAJNOKSÁGBAN