Kádár Tamás játéklehetőséget akar, nem a tartalékcsapatot

Vágólapra másolva!
2010.06.01. 21:47
null
Kádár (jobbra) sok játéklehetőséget szeretne. Vajon megkapja az élvonalban is? (Fotó: Action Images, archív)
Jó ómennek tartják: a Newcastle United első csapata még nem kapott ki bajnokin, amikor Kádár Tamás is a pályán volt. Az utánpótlás-válogatott magyar védő a következő szezonban legalább annyi lehetőséget szeretne kapni, mint az előzőben a másodosztályban, a tartalékcsapat pedig nem opció számára – rendszeresen játszani akar a felnőttcsapatban.

„A tavalyi kiesés után mindenképpen a feljutás volt a csapat terve, amelyet a kulcsemberek megtartásával sikerült is megvalósítanunk – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak Kádár Tamás, a Newcastle United védője. – Ha valaki tavaly nyáron azt mondja nekem, hogy harminc meccsen legalább cserének levetkőzhetek, és tizenhat meccsen még pályára is léphetek, látatlanban aláírom. Úgy gondolom, egy tizenkilenc-húsz éves játékos ennél többet csak egészen kivételes esetben várhat el. Nem volt egyszerű bekerülni a csapatba, mert válogatott játékosok is előttem álltak a rangsorban. Mégis büszke lehetek arra, hogy azon a tizenhárom bajnokin, amelyen pályára léphettem, egyszer sem kapott ki a csapat. De szerencsére ez nemcsak nekem tűnt fel, hanem az edzők, a társak és a szurkolók is mondták, hogy jó ómen vagyok. Persze, a helyzetem nem kényelmesít el, a jövőben még ennél is többször szeretnék bizonyítani."

A Newcastle United feljutott a Premier League-be, ennek megfelelően várható a keret további megerősítése, amely befolyással is lehet Kádár szerepvállalását illetően.

„Egy hónap múlva már közelebb jutunk ahhoz, hogy megtudjam, hol folytatom a pályafutásom, mert egyelőre fogalmam sincs. Minden bizonnyal lesznek a csapatnál erősítések. Amennyiben hasonló lehetőségekhez jutnék az élvonalban, mint a másodosztályban, az egy vállalható kihívás lenne részemről, a tartalékcsapatban viszont már nem szívesen játszanék, akkor már inkább jöjjön a kölcsönadás. Úgy érzem, nekem már a felnőttek között kell játszanom, hogy fejlődjek. Nem gondolkodom abban, hogy ez egy magyar csapat lehetne, bízom abban, hogy találunk kinti megoldást."

KÁDÁR SZEZONJA SZÁMOKBAN (bajnoki mérkőzések)
  Mérk. JátékpercGól
 Gólpassz 
Kádár Tamás (Newcastle)
13 646 1  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik