Juve? Szoboszlai Dominik a Red Bullban bizonyítana!

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2019.01.28. 18:52
null
Szoboszlai Dominik neve a Juve listáján – az olasz sajtó szerint (Fotó: spox.com/GEPA)
Amint arról beszámoltunk, a hétvégén az olasz sajtóban megjelent egy kézzel írt lista, amelyen állítólag a Juventus sportigazgatójának, Fabio Paraticinek a kiszemeltjei szerepelnek, és amelyen tízmillió eurós, lehetséges vételárral Szoboszlai Dominik neve is fel van tüntetve. A Red Bull Salzburg középpályása és menedzsere, Esterházy Mátyás a Nemzeti Sport Online megkeresésére reagált az olasz hírekre.

 

„Éppen edzőtáborban vagyok a csapattal, természetesen olvastam az interneten a rólam szóló híreket – mondta az olasz sajtóban megjelent cikkek kapcsán a Nemzeti Sport Online megkeresésére Szoboszlai Dominik. – Nagyon megtisztelő, hogy felkerült a nevem egy ilyen listára, mindennap azért dolgozom, hogy haladjak előre a megkezdett úton, de nem téma egyelőre az átigazolásom. Ezeket a kérdéseket a menedzserem kezeli, abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy kizárólag a futballra koncentrálhatok.”

Ezek után fel is hívtuk a játékos képviselőjét, Esterházy Mátyást.

„Teljesen normális, hogy ilyen klubokkal hozzák hírbe Dominikot, hiszen hétről hétre kiválóan teljesít a klubcsapatában és a korosztályos válogatottban is, de az, hogy egy étteremben találnak egy papírfecnit, rajta játékosok neveivel, nem több, mint találgatás. Dominiknak jelenleg nem a váltás a célja, hanem az, hogy meghatározó játékossá váljon a Red Bull Salzburg első csapatában. Ezért mindennap megdolgozik, ez jelenti a következő lépcsőfokot a karrierjében. Régóta tudatosan építjük a pályafutását, ha ilyen ütemben fejlődik, eljön majd annak is az ideje, hogy a továbblépésről beszéljünk, de most még nem tartunk ott! 2021-ig szól a szerződése, és véletlenül sem szeretnénk kapkodni, mert semmi okunk sincs rá” – reagált a Szoboszlaival kapcsolatos sajtóhírekre a menedzser.

A játékosügynök hangsúlyozta, maximálisan érzik a bizalmat az osztrák klub részéről, és az, hogy minden valószínűség szerint a Red Bull Salzburg a következő idényben a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet, olyan motivációt, egyúttal bizonyítási lehetőséget jelent Szoboszlai számára, amivel szeretne élni. (Az osztrák bajnokságot 14 pontos előnnyel vezeti a Red Bull, és az osztrák Bundesliga a 11. helyen áll az UEFA koefficienslistáján, így pedig csak abban az esetben nem lesz automatikusan csoportkörös a gárda, ha olyan csapat nyeri meg a BL-t, amelyik a bajnoki helyezése alapján nem lenne BL-résztvevő.)

Arra is kíváncsiak voltunk, mennyire tartja reálisnak menedzsere, hogy Szoboszlaiért belátható időn belül Juventus-szintű sztárcsapatok konkrét ajánlatot tegyenek.

„Nem gondolkodunk ezen egyelőre, nagyon korainak tartom az erről szóló találgatásokat. Dominik sokszor bizonyította már, hogy fokozatosan haladva, a saját útját járva el tudja érni a céljait” – válaszolt Esterházy.

A játékosügynököt arról is faggattuk, mennyit változtathat Szoboszlai helyzetén az a tény, hogy az elmúlt hónapokban több kulcsjátékos is távozott, illetve a nyáron távozni fog a Salzburgtól. Mint ismeretes, múlt héten az osztrák sajtó is azzal foglalkozott, hogy az első keret fiatalabb tagjai az őszihez képest több lehetőséget kaphatnak az első csapatban. Szoboszlai ebben az idényben az osztrák élvonalban négyszer állt be csereként, viszont a Red Bull másodosztályú fiókcsapatában, a Lieferingben kilenc bajnoki mérkőzésen hat gólt és négy gólpasszt ért el.

„A klub játékospolitikája arra épül, és több lehetőség közül ezért is választottuk annak idején a Red Bullt, hogy a saját utánpótlásából folyamatosan beépítse a fiatalokat az első csapatba. Mivel vannak és mindig lesznek is távozók, akik erősebb bajnokságba tudnak szerződni, Dominiknak biztosan meglesz az esélye arra, hogy beverekedje magát a csapatba, és ezzel az eséllyel szeretne élni. Ha az osztrák élvonalban, majd a nemzetközi porondon is olyan kimagasló teljesítményt tud nyújtani, mint eddig, akkor meggyőződésem, hogy kiváló lehetőségei lesznek, de neki most csak azzal szabad foglalkoznia, hogy hétről hétre a legjobbját nyújtsa, csak úgy léphet előre.”

Szoboszlai Dominik a Red Bull Salzburgban bizonyítana (Fotó: ligaportal.at/GEPA)
Szoboszlai Dominik a Red Bull Salzburgban bizonyítana (Fotó: ligaportal.at/GEPA)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik