Juhász szerződtetése Angliában is téma, Dzsudzsák Spanyolországba menne

Vágólapra másolva!
2013.01.02. 08:33
null
Juhász Roland és a háttérben középen ülő Dzsudzsák Balázs is kipróbálná magát valamelyik topligában (Fotó: NS-archív)
A magyar labdarúgó-válogatott két alapembere is topligás csapatnál köthet ki a télen. A nagyobb esélye erre Juhász Rolandnak van, akiről köztudomású, hogy nem tart rá igényt klubja, a belga Anderlecht, és egymillió euró ellenében távozhat. A legfrissebb hírek szerint az ukrán Dnyipro után az angol élvonalbeli Sunderlandnél is szóba került a szerződtetése. A Dinamo Moszkva ellenben nagyon is igényt tart egyik legjobbjára, Dzsudzsák Balázsra, aki azonban ismét megerősítette, hosszú távon Spanyolországban vagy Németországban képzeli el a folytatást.

 

JUHÁSZT HÍRBE HOZTÁK A SUNDERLANDDEL

Az angol Daily Mail úgy tudja, hogy Juhász Roland neve felvetődött kiszemeltként a Sunderlandnél lehetséges téli érkezőként. A lap szerint a klub menedzsere, Martin O'Neill elsősorban az angol válogatott Joleon Lescottot (Man. City) és a francia Sylvain Distin-t (Everton) szerette volna szerződtetni, ám egyikük sem igazolna a Premier League-ben 14. helyen álló csapathoz.

Ellenben Juhász Rolandnak régi vágya, hogy az angol élvonalban is kipróbálhassa magát, így ha a Sunderlandnél komolyan gondolják a megszerzését, akkor a védőn nem fog múlni az egyezség.

A játékos menedzsere, Filipovics Vladan már korábban arról beszélt, elképzelhető megoldásnak tartja, hogy Juhász tavaszra kölcsönbe kerüljön egy másik klubhoz, és a hírek szerint a Sunderlandnél is kölcsönszerződésben gondolkodnak.

Ugyanakkor első ránézésre nem lenne egyszerű dolga Juhásznak bekerülni a kezdőcsapatba, ugyanis a John O'Shea, Carlos Cuéllar belső védőpáros egy-két meccset leszámítva eddig végigjátszotta a szezont, és a Sunderland védelme nem is muzsikál rosszul, hiszen a csapat 20 meccsen 26 gólt kapott, kevesebbet mint például a listavezető Manchester United (28) vagy a tabellán harmadik helyen álló Tottenham (27). Más kérdés, hogy négyen is elmúltak már harminc évesek a csapat védői közül, és esetükben fokozottabb a sérülésveszély. A 33 éves Wes Brown például még egyetlen bajnokit sem játszott ebben az idényben különböző problémák miatt.

DZSUDZSÁK NEHEZEN AZONOSUL MOSZKVÁVAL

Az idényben eddig 17 bajnokin négy gólt és hét gólpasszt jegyző Dzsudzsák Balázsnak már az őszi szezon közben volt egy nyilatkozata, amelyben elmondta, ha úgy adódik, már a télen elhagyná a Dinamo Moszkvát. Aztán a múlt héten is a távozás lehetőségéről beszélt egy interjúban, most pedig a Nemzeti Sportnak is megerősítette, nem tud teljes mértékben megbarátkozni az orosz fővárossal, elképzelhető, hogy máshol folytatja.

„Nem lenne ellenemre a váltás – kezdett bele Dzsudzsák Balázs. – Persze csak abban az esetben, ha a klubomnak, a céljaimnak és a fejlődésemnek is megfelelne. Jó ideje Moszkvában élek már, és bevallom, nehezen azonosulok a várossal. Tizenkétmillióan laknak itt, az emberek mindig rohannak valahova, másról sem szólnak a napjaim, mint hogy edzésen vagyok vagy a dugóban ülök.”

Kérdés, mit szólnának a váltáshoz a Dinamo Moszkvánál.

Dan Petrescu, a csapat vezetőedzője állítólag nagyon megkedvelte a magyar futballistát, többször is négyszemközt beszélgetett el Dzsudzsák Balázzsal, de a román tréner rendkívül korrekt ebben a kérdésben (is).

„Többször is hangsúlyozta, hogy a csapat egyik legfontosabb pillérének tart – így a 26 esztendős futballista. – Számít rám, örülne, ha maradnék, jelentős szerepet szánna nekem, de ha menni akarok, nem gördít akadályt elé. Nem tud, és nem is akar olyan labdarúgóval harcolni, aki elvágyik a csapatától. Ő is pontosan tudja, egy játékos csak akkor képes száz százalékot nyújtani, ha jól érzi magát a bőrében. Hangsúlyozom, nagyon jó a kapcsolatom a román edzővel, nagyszerű szakembert ismertem meg benne, és ebben a helyzetben is rendkívül korrektül viselkedik.”

A játékos ettől még menne Moszkvából, s biztosan nem kell őt bemutatni sehol sem – a Dzsudzsák név jól cseng Európa-szerte. Állítólag a korábbi kérők közül Törökországból a Fenerbahce, Portugáliából a Benfica is élénken érdeklődik iránta. De vajon a játékos merre venné legszívesebben az irányt?

„Nem tagadom, továbbra is spanyol vagy német együttes az álmom. Persze az ember ilyenkor sok mindent hall, több csapatot is emlegetnek, de a pletykákkal sosem foglalkoztam, most sem teszem” – zárta rövidre a témát Dzsudzsák Balázs. Ami biztos: a szélsőnek január 13-án kell csatlakoznia a Dinamo Moszkvához, ám nem az orosz fővárosban, hanem a spanyolországi edzőtáborban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik