Juhász Roland: újabb négy év az Anderlechtben

Vágólapra másolva!
2010.09.15. 16:47
null
Juhász Roland gólt ünnepel brüsszeli csapattársaival (Fotó: Action Images)
Szerdán délután Juhász Roland és menedzsmentje hivatalosan bejelentette: a magyar válogatott védő újabb négy esztendőre, 2014-ig elkötelezte magát klubjának, a belga Anderlechtnek.

Az elmúlt hónapokban többször is felvetődött, hogy Juhász más országban, Angliában vagy Németországban folytatja pályafutását, ám az Anderlecht jelezte: nem kíván megválni tőle. Az átigazolási szezon vége felé maga a játékos is sejteni engedte, hogy minden bizonnyal hosszabbít a brüsszelieknél.

„Örülök a megállapodásnak, mert a vezetőség ezzel a döntéssel is jelezi, hogy ragaszkodik hozzám – kommentálta szerdán a szerződéskötést Juhász Roland. – Részemről is a szerződéshosszabbítást tartottam korrekt lépésnek, sokat adott nekem az Anderlecht, így nem akartam olyan helyzetbe hozni a klubot, hogy csak úgy kisétálok, ha adódik valamilyen lehetőség. Az egyesület is járjon jól, ha eligazolok. Másrészt fontosnak tartom, hogy a futballista érezze biztonságban magát, hiszen emlékezhetünk, amikor Belgiumba kerültem, szinte rögvest megsérültem, és az egész szezont kénytelen voltam kihagyni."

Juhász hozzátette: abból, hogy négy évre írt alá, még nem következik automatikusan, hogy az előtte álló négy esztendőt a belga csapatnál tölti. „Talán megérett az idő a váltásra, de sokszor külső körülmények is befolyásolják a focistát és menedzserét, ne feledjük, a kivásárlási áramat az Anderlecht szabja meg, amikor egy másik együttes ajánlatot tesz értem. Nem dőlök hátra, nem vagyok elkényelmesedve, visszautasítom azt a véleményt, hogy nem merem vállalni az új kihívást."

Filipovics Vladan, a játékos menedzsere is amondó: a hosszabbítás nem zárja ki, hogy ügyfele akár már a következő nyáron klubot cseréljen, ha ő és a klub egyaránt megfelelő ajánlatot kap.

„Természetesen a mögöttünk hagyott átigazolási időszakokban is azon dolgoztunk, hogy Roland egy erősebb bajnokságban, egy neves klubban szerepelhessen, de tiszteletben kell tartanunk az Anderlecht igényét is, elfogadni, hogy a magyar válogatott védő eladásából bevételhez kíván jutni az egyesület – világított rá a helyzetre Filipovics. – Fontos volt a hosszabbítás, mert ez a gesztus is jelzi, elismerik Juhász Rolandot Belgiumban, és talán az egyesület vezetése is belátta, eljött az ideje, hogy túladjanak rajta – ami akár már a jövő nyáron összejöhet."

Juhász Roland 2005-ben, 22 évesen igazolt az Anderlechtbe, ahol a beilleszkedés nehézségei után alapjátékossá vált. Eredetileg három esztendőre szóló szerződését 2007 decemberében meghosszabbították, ez járt volna le a jövő nyáron.

Juhász bízik abban, hogy kisebb izomsérülése ellenére pályára léphet a Huszti Szabolcsot foglalkoztató Zenit elleni csütörtöki Európa-liga-mérkőzésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik